Какво кара всяка зодия да се съмнява в себе си

Чувството на несигурност е човешко и навестява всеки понякога.

В рамките на нормалното, то може да бъде полезно и да ни стимулира да се развиваме, като ставаме по-добри. Може обаче и да превземе съзнанието на човек и да доведе до ниско самочувствие и постоянни тревожни мисли. Особено когато поводът да се почувстваме несигурни ни е ударил точно по слабото място.

Кое е то за хората от различните зодии?

Овен – Съмняват се в себе си, когато усетят, че човекът до тях не ги обича достатъчно и не им се възхищава. Овните искат да бъдат герои за любимия си. Цялото това напъване да бъдат първи във всичко се корени именно в тази нужда.

Телец – Измъчват се от това дали са на ниво в материално и социално отношение. Когато са стабилни в този аспект, имат прекрасно самочувствие. Но ако се усъмнят, че не отговарят на общовалидния стандарт за успех, стават много потиснати.

Близнаци – Съмняват се в себе си, защото не могат да си простят грешките си в миналото. Твърде много се страхуват да не вземат отново грешно решение. Твърде интелигентни са и премислят всичко, затова се самобичуват за всеки, макат и дребен, провал.

Рак – Съмняват се в себе си заради близките си хора. Раците страдат от огромно чувство за вина, че не правят достатъчно за тези, които обичат. Най-несигурни са тогава, когато си позволят да направят нещо за себе си и да поставят своите нужди на първо място.

Лъв – Мисълта, че имат съперник ги удря под кръста. Не им личи, но Лъвовете са много ревниви и със силно собственическо чувство. Имат прекрасно самочувствие до момента, в който любимият им човек погледне друг/ друга или се разсмее на чужда шега…

Дева – Имат непостижимо високи очаквания към самите себе си и често се съмняват в себе си. Това е в самата природа на Девите и по-точно в техния перфекционизъм. Ако се научат да си прощават и да не превръщат всеки свои=й дребен провал в трагедия, ще бъдат по-уверени в себе си.

Везни – Твърде често се сравняват с другите. Везните са социални животни. Мерилото им за успех и щастие до такава степен зависи от другите, че сравненията могат да ги подлудят. Трябва да се научат да намират мечтания баланс първо вътре в себе си.

Скорпион  – Съмняват се в себе си, когато изпаднат в изолация. Скорпионите са много затворени в своя собствен емоционален свят и често имат нужда да останат сами, за да се заредят. Но когато потънат твърде дълго в такова състояние, стават мрачни и параноични и навсякъде виждат възможен провал.

Стрелец – Провалите в начинанията им причиняват дълбоко униние. Стрелците правят всичко с много вяра и желание и с голям ентусиазъм. Затова когато претърпят неуспех, изпадат в съмнения дали цялостната им житейска философия не е просто една глупост.

Козирог – Съмняват се в себе си, защото се вкопчват в стриктните планове. Като хора с големи амбиции и много конкретна идея за това какво и кога точно трябва да постигнат, Козирозите са уязвими и често се измъчват от притеснения. Ако се научат поне малко да импровизират, по-рядко ще се чувстват несигурни.

Водолей – Тяхното непокорство е причина за несигурността им. Водолеите имат нужда да живеят по свои собствени правила и всеки път, когато са притиснати да следват определена рутина и да се съобразяват с чужди очаквания, стават неуверени. За да вярват в себе си, те трябва да се чувстват свободни.

Риби – Несигурни са заради дълбоко вкорененото си чувство за неадекватност. Рибите имат изключителна интуиция и развита фантазия и живеят в свой паралелен свят. Често им коства голямо усилие да се впишат в социалния си кръг, например сред колегите на работа. Страхуват се дали това, което разкриват от себе си, ще бъде разбрано и прието.