Как да се храним здравословно според зодията

Тъй като ни предстоят дните с тежки партита и семейни вечери, решихме да погледнем в астрологията за съвет какво да ядем, за да предпазим здравословното си състояние.

Овен

Винаги бързате, затова и често пропускате хранене или пък посягате към хамбургера или сандвича в движение. Вместо това си подгответе торбичка с плодове или ядки и я носете навсякъде с вас. Нуждаете се от постни протеини, които ви държат силни, но месата в готовите храни са пълни с хормони и какви ли не гадни съставки. По-добре платете малко повече за чисто пилешко месо, например, или за сьомга.

Телец

Гладът ви за сладко и мазнини е вашият порок, Телци. Вместо кексове опитайте плодов шербет. Или резен ананас – той има противовъзпалително действие и буквално смила болните клетки и чуждите микроби в гърлото, което е проблемна зона за вас. Също така вместо тежки дресинги върху салатата използвайте само лимонов сок и зехтин, които успокояват храносмилателния тракт.

Близнаци

Вашият съюзник са морковите. Известни са с това, че подобряват зрението, а един морков на ден може да намали риска от рак на белите дробове наполовина, дори при страстни пушачи. Червените боровинки също са добри за дихателната система на Близнаците, която е проблемна за зодията. Консумирането на твърде много кофеин може да изгори надбъбречните ви жлези. Спрете газираните напитки, правете си лате и минете на органично кафе без вредни химикали.

Рак

Вие имате навика да се придържате към комфортни храни, които обаче не винаги са най-здравословните. Например, млечните може да се окажат проблем за вас. Заместете сметаната в супи и сосове с нискомаслена и опитайте соево мляко с плодове за десерт. Ябълки, цвекло и чай от пресен джинджифил ще помогнат на мудната ви храносмилателна система. А броколи и зеле са страхотни против рак на гърдата и на дебелото черво.

Още зодии на страница ii