Годишният хороскоп за 2015!

ЛЪВ

2015 ви носи перспективи за позитивни сътрудничества и безпроблемни отношения с любимите хора. Заредени сте с настроение и имате нужда от повече забавления, излизания с приятели, разходки и начини да изразявате себе си. Не се задоволявайте с малко и не се примирявайте със среда, в която не се чувствате добре. Годината облагодетелства промените, затова не се страхувайте да сложите край на нещата, които вече нямат място в живота ви.

Пазете се от ненужни харчове, за да не затънете в дългове. Обърнете сериозно внимание на приходите си и нови възможности отвъд сегашното ви работно място. През септември ви предстоят сериозни решения в кариерно отношение, за които може да имате нужда от помощ от близки или колеги. Нищо не трае вечно, така че дори да се наложи да смените работата си, не трябва да се притеснявате.

Поставете семейството си и половинката на преден план. Ще трябва да си изясните много неща на емоционално ниво, но 2015 е година на новото начало, така че е време да се замислите какво трябва да промените и в личния си живот. Може би е време да се сдобиете с дете, а може би ви е време за брак.

Лунните затъмнения през април и септември ви карат да промените философията си изцяло. Досега за вас парите са били от основно значение, но удовлетворението от работата ви на духовно равнище започва да ги измества. В края на септември трябва да обърнете внимание на емоционалното си състояние, тъй като напрежението ви идва в повече.

ДЕВА

През първата половина на годината се чувствате в хармония със себе си и сте възнаградени от този факт. Очаквате се добри перспективи за реализиране на най-съкровените ви желания, но първо трябва да се постараете да се откъснете от нещата, които не ви носят никакво удовлетворение. Чувствате сякаш ви е време за рестарт в личния и професионалния живот, и ако успеете да го реализирате, ще сте още по-щастливи. 
Очакват ви важни решения относно дома и партньора. Ще трябва да решите в каква сфера да фокусирате вниманието си и е възможно да сте много напрегнати от този факт. През септември обаче постепенно ще се отпуснете, тъй като нещата се нареждат от само себе си. Този период от годината ви дава здрава основа в личния и професионалния живот, а вие самите усещате, че е време да повярвате по-силно в собствените си възможности.

Във финансово отношение сложни месеци са април и септември. Не е зле преди тях да започнете да спестявате, за да не се окажете след това в неприятна ситуация. През същия период ви очакват промени в някои партньорства на работното място и дългогодишни приятелства.

Преценката ви е замъглена и често се улавяте, че сте прекалено подозрителни относно хора, които с нищо не са ви подвели и не са заслужили такова отношение. Внимавайте да не изиграете лоша шега на себе си и да прекратите отношенията си с близки, на които сте свикнали да разчитате, тъй като към края на годината силно ще усетите липсата им.

ВЕЗНИ
Точно както и през 2014, през 2015 продължавате да сте открити и подвластни на емоциите си. Общителни сте, отдавате се на флиртове и забавления. Позитивизмът ви преследва както в отношенията с приятелите ви, така и в тези на работното място. Радвате се на безпроблемна връзка с половинката и все по-често се замисляте дали не е време да пренесете връзката си на ново ниво. 2015 може би е подходящ момент за сватба или бебе, но всичко зависи от вас, просто следвайте сърцето си.
Отделете време да обсъдите професионалното си развитие с хората, от което то зависи и им покажете, че наистина вярвате в способностите си и имате хъс да преследвате целите си. Възможно е да се сблъскате с финансови проблеми, но не се притеснявайте да потърсите помощ от някой близък. 
Лунните затъмнения през април и септември ви призовават да намерите баланса между личния и професионалния ви живот. Намерете време да отделите достатъчно внимание за хората, които обичате, а и за себе си и за собствения си душевен покой. За да се чувствате комфортно, трябва да отделите време и на тялото си, на здравословния начин на живот и на спорта. 
В края на годината ще се радвате на позитивни промени и възможност за нови партньорства. Ще обърнете гръб на напрежението, което ви съпътства и най-накрая ще се отпуснете и ще действате спрямо собствените си преценки.

СКОРПИОН

През 2015 трябва да се научите да се доверявате повече на най-близките си хора. Многобройните ви таланти ви извеждат крачка напред пред другите, но не трябва да се самозабравяте. Любовта и приятелството са най-добрите начини да избягате от рутината на ежедневието, която често пъти имате чувството, че ви задушава. Отдават ви се възможности за професионално израстване и лидерство. В средата на годината може да започнете нова романтична връзка, изпълнена със страст. 

Знанията ви ви дават твърда почва, на която да стъпите по пътя нагоре в кариерата. През юни и септември възможностите ви ще бъдат подложени на тест, но това не трябва да ви притеснява. Завръщане на човек от миналото ви ще ви разклати и ще ви накара да се тревожите, но трябва да живеете в настоящето и да планирате бъдещето, а не да гледате към вече приключили отношения.

Вие самите често си поставяте ограничения, които през тази година е време да пренебрегнете. Ще се почувствате доста по-добре, без да се ограничавате, тъй като собствените ви бариери ви изморяват и психически, и физически. Направете окончателно прочистване на всичко, което ви действа отрицателно. Партньорствата и взаимоотношенията с хора, които не могат да ви дадат нищо повече, трябва просто да изчезнат от живота ви.

Трябва да се грижите повече за здравето си, тъй като в последните години често го пренебрегвате. Не пропускайте профилактичните прегледи. Чувствате се изпълнени с енергия и е хубаво да я вложите в нещо, като например спорт, който ще повдигне тонуса ви и ще ви помогне да се чувствате по-добре в кожата си. В началото може и да ви е трудно, но бързо ще свикнете. Тъй като по принцип сте доста креативни, ако си намерите хоби, в което да влагате таланта си, ще разпускате качествено.

ОСТАНАЛИТЕ зодии на стр. iii