4 планети са едновременно ретроградни в момента

Този път “злосторникът” Меркурий, който обикновено хвърля населението в паника, не е сред ретроградните.

Но цели четири планети в момента са в ретроградна фаза: Юпитер, Сатурн, Плутон, и Нептун.

По време на така нареченото ретроградно движение, енергията на една планета се проявява по изкривен начин. Тези фази имат своята мисия и тя е да “разбъркат” енергиите и да провокират последващото развитие.

Ретограден Юпитер: прескочете бариерите
По време на тази фаза, която ще продължи до 10 юли, можем да прескочим собствените си въображаеми бариери. Периодът е подходящ за разширяване на собствените ни мисловни хоризонти. Юпитер е планетата на експанзията и когатое ретрограден, тази сила е насочена навътре: към страховете, които ни пречат да се развиваме.

Сега можем да изследваме тази част от себе си и да преодолеем блокажите.

Внимавайте, тези три зодии са опасни клюкари

Ретограден Сатурн: лице в лице с последствията от грешките си
“Строгият учител” и планета на кармата, Сатурн ще ни изправи лице в лице с последствията от стари грешки. Той не толерира липсата на етика, на ясни морални граници и на самодисциплина. Казано максимално просто, в ретрограден Сатурн сме буквално притиснати да станем по-зрели и по-отговорни. Фазата е до 6 септември.

Ретрограден Плутон: поглеждаме в тъмната си половина
Плутон символизира смъртта и прераждането, съзиданието чрез разрушението. Той може да ни повлече към дъното, но може и да ни извиси чрез срещата със собствената ни тъмна страна и осъзнаването на това какви са най-примитивните ни страхове, кои са скритите ни белези. Тази страна от човешката същност рядко е “красива”, но в нея е ключът към духовното израстване.

Фазата продължава до 30 септември.

Малко хора знаят това за зодиите

Ретрограден Нептун: “Събуждане”
Като планета на мечтите и фантазиите, Нептун управлява импулса да се скрием от суровата реалност в свой имагинерен свят. Когато е ретрограден обаче, енергията стимулира духовното събуждане – дори когато е болезнено. До 24 ноември, ще сме провокирани да се изправим срещу грубата реалност и да погледнем на живота си абсолютно трезво.

Жените от всяка зодия в по едно красиво изречение

Hero SliderPopulartips