Социалните мрежи имат катастрофален ефект, смята Селена Гомес

Поп звездата апелира към младите си почитатели да използват мрежите умерено

Селена Гомес е с панталон и жакет Chanel. Снимки: Profimedia

По време на филмовия фестивал в Кан Селена Гомес взе участие в пресконференция, на която коментира социалните мрежи и въздействието им върху живота на хората.

Според нея, прекомерното използване на социалните мрежи има катастрофален ефект. “Те повлияха много лошо на нашето поколение”, смята певицата и актриса.

“Радвам се на възможността да достигам до милиони хора чрез социалните мрежи. Но не публикувам безсмислени снимки. Старая се всеки пост да има някаква цел”, сподели Селена.

Певицата разказа, че често й се случва да се среща с млади хора, които споделят, че са били обиждани и тормозени онлайн. “Смятам, че е невъзможно да се гарантира безопасността на потребителите в социалните мрежи”. Тя апелира към всички млади хора в мига, в който усетят, че социалните медии започват да ги обременяват психически, да си дадат почивка от тях.

Невероятната сила на тишината да лекува

Самата Селена неведнъж е правила инста-паузи. Когато се бореше с депресията и други здравословни проблеми, тя обяви пред последователите, че за известно време няма да публикува съдържание.

Селена Гомес е една от звездите във филма “Мъртвите не умират”, с който бе открита фестивалната програма тази година.

На същата пресконференция, режисьорът на филма Джим Джармуш коментира екологичната катастрофа, пред която светът е изправен. “Тревожното е, че изходът от това е в наши ръце в този момент, а не правим нищо” – каза Джармуш.

И моделите можели да говорят. Лиз Кенеди срещу Burberry

Той призова за бойкот на корпорациите, които планират да използват климатичните промени, за да увеличат печалбите си. Наскоро Bloomberg оповести, че компании като Apple вече правят стратегическо планиране на това как да спечелят от екологичната криза. Apple например са обнадеждени, че във влошени климатични условия хората ще прекарват още повече време на телефоните си. Също така, при евентуални природни бедствия ще им е нужно да използват фенерчетата на телефоните си.

От Google отчитат, че при зачестяване на природните бедствия техните реклами вероятно ще намалеят, но пък повече хора ще използват Google Earth, за да следят състоянието на различни региони по света.

Дрехите, които нанасят най-големи щети на околната среда

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ГОРЕЩИ НОВИНИ

Горещи новини19 ОКТОМВРИ 2019

Меган Маркъл с емоционално интервю

"Малко хора се сещат да ме попитат как се чувствам"

Горещи новини19 ОКТОМВРИ 2019

Дженифър Лоурънс се омъжва днес

29-годишната актриса ще каже "да" на галериста Кук Мароуни

Горещи новини18 ОКТОМВРИ 2019

Деси Цонева с първа снимка на бебето си

Българската журналистка е родила вчера

Горещи новини18 ОКТОМВРИ 2019

Moves Like Rihanna

Най-богатата жена в поп музиката ни дава урок по увереност