Звезди : Горещи новини26 ФЕВРУАРИ 2017

Скандал между Мерил Стрийп и Chanel

Рокля за наградите “Оскар” предизвика остри реплики от страна на дизайнера Карл Лагерфелд

Докато модните хроникьори се надпреварват с предположения кой какво ще облече на “Оскар”-ите довечера, едно нещо е сигурно – Мерил Стрийп няма да носи рокля на Chanel

Това разкри самият Карл Лагерфелд, дизайнерът на легендарната френска модна къща, в интервю пред Women’s Wear Daily. Оказва се, че творецът е много обиден на Мерил, тъй като той и екипът му вече били заети с изработката на тоалет за звездата, когато тя ненадейно се отказала. 

Ушиването на поръчкова рокля за церемония обикновено отнема часове неуморна работа, тъй всички корекции и детайли се правят ръчно. Това включва пришиването на всяка пайета, бродерия или камъче. Стрийп избрала такъв haute couture тоалет от сива коприна и само няколко дни след като Лагерфелд нарисувал скиците и работата по него започнала, от екипа на актрисата се свързали с тях, за да канселират поръчката. “Казаха ни да не продължаваме с роклята,” споделя дизайнерът. “Заявиха, че са намерили модна къща, която да им плати”.

На наградите “Оскар” 2015 Стрийп носеше тоалет на Lanvin

Това е обичайна практика за някои дизайнери, тъй като звезда, която носи роклята с техен подпис в нощта на “Оскар”-ите е възможно най-голямата реклама. Chanel обаче има стриктна политика по тези въпроси и никога не плаща на известна личност, дори това да е самата Мерил Стрийп“Гениална актриса, но скъперница, не мислите ли,” завършва Лагерфелд в типичния си стил.

По-късно говорител на Стрийп заяви пред американските медии, че звездата никога не би носила нещо, за което й е платено, тъй като това е в разрез с ценностите й. Стилистката й Микаела Енланджър допълни, че с Мерил са разглеждали модели от няколко различни модни къщи, включително Chanel, преди да се спрат на друга марка. “В нито един момент не е станало дума за заплащане, нито пък марките са подбирани спрямо желанието им да платят,” заявява тя, допълвайки, че твърдението на Лагерфелд е измислица. 

От Chanel пък побързаха да пуснат свое изявление, в което се казва, че не им е било съобщена причината, поради която Стрийп е избрала рокля на друг дизайнер.

Снимки: Profimedia

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ГОРЕЩИ НОВИНИ

Горещи новини23 АПРИЛ 2019

Първите снимки на малкия принц Луи

Честит първи рожден ден, принц Луи!

Горещи новини22 АПРИЛ 2019

Роди се дъщерята на Венсан Касел и Тина

Актьорът обяви името на дъщеричката си

Горещи новини22 АПРИЛ 2019

Безумната неделна служба на Кание Уест на Коачела

Неделната служба на Кание се пренесе на Коачела и предизвика недоволството на феновете

Горещи новини22 АПРИЛ 2019

Петя Дикова роди момченце

Пипи и приятелят и Илиян Любомиров за избрали името Александър