Роро Кавалджиев починал от близкоизточен вирус

Приятелки на водещия разкриха причината за смъртта му

Роро Кавалджиев почина миналия петък след няколкодневно боледуване.

Като причина специалистите от Военномедицинска академия, където водещият се лекува, посочиха “многоорганна недостатъчност”.

Роро бе приет в болница, след като се върна от двуседмична почивка на остров Бали. Негови близки смятат, че истинската причина за смъртта му е близкоизточен вирус, който е непознат у нас. Близката му приятелка Руми Иванова коментира, че дни преди той да влезе в болница, се чула с него, а той действително й казал, че е зле.

“Той не се оплакваше… Щом го каза, значи наистина е зле. С него споделяхме не само, че работим в една и съща медия, а и че и аз като него не пия лекарства. И съм доста упорита. И смятам, че една от причините за трагедията е доста нелепа, от един инат той да не вземе навреме мерки“, коментира тя в интервю пред Нова телевизия.

Тя разказа още, че по време на рафтинг в Бали паднал от лодка, което го стресирало допълнително. “Около 30 секунди е бил под вода. И все си мисля, че всякакви вируси може да има в тази вода”, допълни Лара Златарева.

Специалистът по инфекциозни болести доц. д-р Атанас Мангъров заяви, че “ако пътувате в Бали, може да се мисли за някоя от тропическите трески или на първо място денга”.

По думите му болестта се предава от ухапвания на комари. Инкубационният период бил именно две седмици. “Тъй като в нашата част на света тези болести ги няма, понякога е проблем тук да се направи и изследване за такова нещо. Няма тестове. Но и да се направят, понякога не може да се повлияе”, обобщи експертът.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ГОРЕЩИ НОВИНИ

Горещи новини30 МАРТ 2020

Всички харесват селфито без грим на Нина Добрев

Българската актриса е успяла да запази свежо излъчването си, макар да е под карантина

Горещи новини30 МАРТ 2020

Ето я песента, върху която Бон Джоуви и принц Хари работеха заедно

Това бе един от последните проекти на принца преди той и Меган да се отделят от кралското семейство

Горещи новини30 МАРТ 2020

43-годишната Джесика Частейн е родила второ дете

Актрисата е успяла да запази в тайна новината за бременността си

Горещи новини30 МАРТ 2020

Принцеса Мария Тереза е починала заради коронавируса

Първата кралска особа, станала жертва на вируса