Звезди : Горещи новини15 ЯНУАРИ 2013

Нарисуваха Кейт Мидълтън

Показаха първия портрет на херцогинята, виж го тук! 

Красотата на Кейт увековечена в портрет от известен шотландски художник, творбата обаче понесе доста критика.

Наскоро херцогинята отпразнува две щастливи събития – навършването на 31 г. и новината, че с принц Уилям чакат първия си наследник, който според лекарите ще се появи на бял свят през юли. Така първият внук на трагично загиналата принцеса Даяна ще празнува рождения си ден в същия месец, в който е била родена известната му баба, тъй като рождената дата на Даяна е на първи юли.

Въпреки не съвсем леката си бременност, Кейт се съгласи да позира за създаването на първия си портрет, който вече се намира в Националната Портретна Галерия в Лондон. Произведението е създадено от известния шотландски художник Пол Емсли.

“Дукесата ми каза, че иска да разкрия жената Кейт, а не длъжностното лице – херцогиня на Кеймбридж. Кейт е много отворен, топъл и щедър човек. Решихме да подчертаем най-вече косата й, защото тя е красивата рамка на лицето й. Промених малко цвета на очите, за да съвпада с цвета на ризата, обеците и черния фон. Всичко това създава хармония”, казва Емсли.

За завършването на портрета са били необходими цели 4 месеца! Емсли използвал повече от една снимки на херцогинята, за да усъвършенства образа. А на живо художникът и Кейт се срещнали четири пъти по време на изготвянето на портрета.

“За един художник е истинско предизвикателство да надмине себе си и да създаде оригинален портрет на лице, чийто образ е световно известен. Трябва да разчита не само на уменията си, но и на своя артистичен усет, за да направи това. Надявам се, че съм успял”, споделя той.

Кейт, която е завършила специалността “История на изкуството”, коментира, че е възхитена от крайния резултат на труда на Емсли.

Мненията на критиците, обаче, са противоречиви. Някои от тях твърдят, че портретът е реалистичен, но състарява Кейт. Може би, този по-изморен вид се дължи на неразположението й по време на бременността. Според лекарите това е нормално, но все пак, са й препоръчали да спазва специален хранителен режим, за да укрепи организма си по-бързо.

Снимки: Profimedia

Виж още:
Джоди Фостър призна, че е хомо
Оливия Уайлд се сгоди!

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ГОРЕЩИ НОВИНИ

Горещи новини21 ЮЛИ 2019

Анджелина Джоли обяви, че става част от вселената на "Марвел"

Звездата ще играе заедно със Салма Хайек

Горещи новини21 ЮЛИ 2019

Лени Кравиц: Обичам Джейсън, той ми е като брат

Рок звездата казва, че с бившата си съпруга и нейния нов мъж са като едно семейство

Горещи новини19 ЮЛИ 2019

Кейти Пери с лош старт в борбата в съда

Изказванията й обаче предизвикаха смях в съдебната зала