Звезди : Горещи новини07 НОЕМВРИ 2019

Met Gala 2020 – какво да очакваме?

Очакват ни много визии с ретро настроение

Днес от музея “Метрополитан” обявиха темата за следващото издание на модния парад Met Gala – “About Time: Fashion and Duration”.

Както всяка година, няма един единствен начин, по който да интерпретираме темата.

Буквално преведено тя означава “Време беше – модата и продължителността”.

В пояснението по темата главният куратор на “Метрополитан” Андрю Болтън казва, че идеята му е дошла заради предстоящата годишнина на музея. През 2020 ще се навършат точно 150 години от основаването му. Затова според Андрю подходящ начин да се почете историята на музея ще бъде да обърнем поглед назад към модата и тенденциите през изминалите години. Когато му хрумнала тази концепция, той си помислил: “Най-сетне ще направим това”.

Темата е вдъхновена и от филм по книгата на Вирджиния Улф – “Орландо”. “Във филма има една страхотна сцена, в която Тилда Суинтън влиза в лабиринт в традиционна дреха за жените през 18-ти век. Докато бяга по коридорите, дрехите й се променят в стила, характерен за средата на 19-ти век, и така изведнъж тя се озовава в Англия през 1850 година. От там се появи цялата идея”, разказва Андрю.

Както покойният Лагерфелд е казал: “Модата е първото нещо, което асоциираме с даден период от историята – сещаме се първо за роклите с обръчи, когато чуем нещо за 18-ти век, а не за архитектурата тогава”.

Идеята на Андрю е да предизвика хората да потърсят нестандартното в модата за времето си. Защото във всеки период от историята има няколко диктатора на модата и няколко различни мнения как хората трябва да се обличат.

Лейди Гага

Както например през 50-те Шанел налага визията на жената да бъде по-андрогинна, да носи костюми, вместо рокли, да не подчертава извивките на тялото си, а да търси правия силует. Но междувременно Кристиан Диор връща женствеността на дрехите със своята единствена колекция “New Look”. Двамата са наложили две напълно противоположни идеи какви трябва да бъдат актуалните тенденции за периода.

Можем да намерим много подобни примери в историята на модата и вероятно много от тях ще бъдат вдъхновение за тоалетите на гостите на спектакъла догодина.

Тази година имаше няколко тоалета с ретро настроение, въпреки че темата беше “Камп: Бележки върху модата”. Вижте как звездите, гости на спектакъла интерпретираха тази идея: Невероятни моменти от модния спектакъл Met Gala

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ГОРЕЩИ НОВИНИ

Горещи новини20 НОЕМВРИ 2019

Номинираните за Грами през 2020 - Били Айлиш, Лана Дел Рей, Тейлър Суифт и още

Тази година рекорден брой номинации получи изгряващата звезда Били Айлиш

Горещи новини20 НОЕМВРИ 2019

Теди Бургазлиева на меден месец, две години след сватбата си

Мис България 2002 и съпругът й се насладиха на екзотична почивка

Горещи новини20 НОЕМВРИ 2019

Една от най-известните рокли на принцеса Даяна е обявена за продан

Кадифената рокля, с която принцесата танцува с Джон Траволта, е на търг за над 450 000 долара

Горещи новини20 НОЕМВРИ 2019

73 въпроса с Карди Би за Vogue

Карди посрещна екипа на списанието в скромния апартамент на баба си в Бронкс