Звезди : Горещи новини15 ЯНУАРИ 2018

Кралица Елизабет II: Короната е много тежка

Тя си спомня коронацията в нов документален филм

Кралица Елизабет II разкрива, че кралската корона е много тежка. В буквалния смисъл на думата. Ето защо я слага само когато събитието го изисква.

“Не можеш да погледнеш надолу, за да прочетеш речта си. Вместо това трябва да вдигнеш листата високо. В противен случай можеш да си счупиш врата… Короните имат своите недостатъци, но иначе са доста важни”, споделя Кралицата в документален филм, който бе излъчен вчера по BBC. Продукцията, озаглавена “Коронацията”, проследява момента от 2 юни 1953 г., когато кралицата е коронасяна след смъртта на баща си, крал Джордж Шести.

В лентата Елизабет II разговаря час и половина с експерта по коронации Аластър Брус. “Не задаваш на кралицата пряк въпрос, а правиш коментар, на който тя отговаря”, обяснява той и допълва, че е останал с впечатлението, че Кралицата не е привърженичка на тежката корона и е “много практична” в отношението си към този тип кралски украшения. Тя има две корони, като имперската се носи на официални събития.

От филма става ясно, че тази корона тежи килограм и има перли, принадлежали на кралица Елизабет Първа от династията на Тюдорите. “Те трябвало да послужат за обеци на кралица Елизабет. Не изглеждат много щастливи сега. Повечето перли искат да бъдат живи същества. Тези просто висят тук години наред, което е доста тъжно”, казва британската кралица.

Тя пък споделя, че в деня на коронацията си е имала проблеми и с прелестната рокля, украсена с копринена бродерия, перли, златни и сребърни нишки. “Спомням си момент, в който заседнах във власинките на килима и не можех да помръдна”, казва тя.

Снимки: Profimedia

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ГОРЕЩИ НОВИНИ

Горещи новини15 ОКТОМВРИ 2019

Каси застана пред камерата бременна и гола

Певицата позира в последните седмици на бременността си

Горещи новини15 ОКТОМВРИ 2019

Кейт и Уилям кацнаха в Пакистан

Петдневната официална визита ще се проведе при засилени мерки за сигурност

Горещи новини15 ОКТОМВРИ 2019

Зоуи Кравиц ще играе Жената-котка

Актрисата ще партнира на Робърт Патинсън в лентата, която започва да се снима през януари

Горещи новини14 ОКТОМВРИ 2019

Миранда Кер роди третото си дете

За трети път красавицата има момченце