Звезди : Горещи новини15 ЯНУАРИ 2018

Кралица Елизабет II: Короната е много тежка

Тя си спомня коронацията в нов документален филм

Кралица Елизабет II разкрива, че кралската корона е много тежка. В буквалния смисъл на думата. Ето защо я слага само когато събитието го изисква.

“Не можеш да погледнеш надолу, за да прочетеш речта си. Вместо това трябва да вдигнеш листата високо. В противен случай можеш да си счупиш врата… Короните имат своите недостатъци, но иначе са доста важни”, споделя Кралицата в документален филм, който бе излъчен вчера по BBC. Продукцията, озаглавена “Коронацията”, проследява момента от 2 юни 1953 г., когато кралицата е коронасяна след смъртта на баща си, крал Джордж Шести.

В лентата Елизабет II разговаря час и половина с експерта по коронации Аластър Брус. “Не задаваш на кралицата пряк въпрос, а правиш коментар, на който тя отговаря”, обяснява той и допълва, че е останал с впечатлението, че Кралицата не е привърженичка на тежката корона и е “много практична” в отношението си към този тип кралски украшения. Тя има две корони, като имперската се носи на официални събития.

От филма става ясно, че тази корона тежи килограм и има перли, принадлежали на кралица Елизабет Първа от династията на Тюдорите. “Те трябвало да послужат за обеци на кралица Елизабет. Не изглеждат много щастливи сега. Повечето перли искат да бъдат живи същества. Тези просто висят тук години наред, което е доста тъжно”, казва британската кралица.

Тя пък споделя, че в деня на коронацията си е имала проблеми и с прелестната рокля, украсена с копринена бродерия, перли, златни и сребърни нишки. “Спомням си момент, в който заседнах във власинките на килима и не можех да помръдна”, казва тя.

Снимки: Profimedia

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ГОРЕЩИ НОВИНИ

Горещи новини18 ФЕВРУАРИ 2020

Новото лице на Chanel No. 5 - Марион Котияр

Името на френската актриса ще остане в историята, наред с това на Мерилин Монро, Сузи Паркър и Никол Кидман

Горещи новини17 ФЕВРУАРИ 2020

Диляна Попова потвърди, че с Блатечки са отново заедно

В интервю за Нова актрисата и модел потвърди новината

Горещи новини17 ФЕВРУАРИ 2020

Тялото на Джей Ло ще ви мотивира за цялата седмица

Такова тяло се извайва с много танци и с тежести, съветва латино дивата

Горещи новини17 ФЕВРУАРИ 2020

Джъстин Бийбър не бил верен на Хейли в началото на връзката им

Певецът разказа, че тогава все още не бил преодолял раздялата си със Селена Гомес