Звезди : Горещи новини18 ЯНУАРИ 2017

Джак Никълсън се отказва от киното

Актьорът напуска голямата сцена след 60-годишна кариера

Кино легендата Джак Никълсън се оттегля от голямата сцена след 60-годишна кариера.

Това обяви актьорът и близък приятел на звездата – Питър Фонда. “Мисля, че той на практика се е оттеглил. Не говоря с него за това, но той е свършил много работа и е много добре финансово”, разкрива Питър Фонда пред в. Sun.

Никълсън вече е на 79 години и не се е снимал във филми от 2010 година. Последната му роля е в “Как да разбера”, в който си партнира с Рийз Уидърспун, Оуен Уилсън и Пол Ръд. Зад гърба си той има 12 номинации за наградите “Оскар”, като печели 3 пъти за ролите си в лентите “Полет над кукувиче гнездо”, “Колкото толкова” и “Думи на обич”. Актьорът има и 7 награди “Златен глобус”, както и почетната “Сесил Б. де Мил” за цялостни постижения.

jack-nicholson

И макар вече да е далеч от сцената, той е категоричен, че ще запази детето в себе си. “Категорично още съм запазил дивото си сърце. Но био-гравитацията ме държи на земята. Вече не мога да свалям жени на обществени места. Не съм го решил аз; просто не изглежда редно за човек на моята възраст”, заяви преди време Никълсън.

Той обаче си дава сметка за старостта и какво тя му отнема – освен способността му да е активен в киното, и много приятели. “Едно от най-трудните неща в остаряването е да губиш приятелите си. В началото се започва тихо, спокойно – после твърде скоро става вече всеки месец; и не можеш да не си помислиш: “Кога камбаната ще удари и за мен?” На всичкото отгоре чувстваш непрекъснато как губиш близките си. В този етап от живота се усещаш сякаш на милиметър от смъртта. Плашещо е – кой иска да се изправи пред Господ и ярката бяла светлина? Аз знам, че определено не искам. Още не.”

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ГОРЕЩИ НОВИНИ

Горещи новини20 ЮНИ 2019

Шарън Стоун притежава първичен инстинкт за щастие

На 61 години актрисата демонстрира страст към живота и удивителна красота

Горещи новини20 ЮНИ 2019

Емили Ратайковски също стана "шефка"

София Аморусо, или позната като Насти Гал, авторката на книгата "Шефката" създаде модна линия с Емили Ратайковски

Горещи новини19 ЮНИ 2019

Кара Делевин най-сетне потвърди връзката си с Ашли Бенсън

Двете излизат заедно от повече от година и чак сега спряха да отричат този факт