Защо постоянно ви се спи?

Лекарите съветват да обърнете внимание на здравето си

Ако и след празниците, когато имахте възможност да се поизлежавате и да си поспите повече, все още се чувствате изморени и непрекъснато ви се спи, дори след 8-часов сън, това е знак, че нещо не е наред с организма ви.

След проведено проучване, шведски специалисти споделят, че хората, които често имат нужда да поспят през деня, вероятно страдат от влошено здраве. “Когато човек постоянно се нуждае от почивка, въпреки че през нощта си е набавил препоръчителните 7-8 часа сън, това означава, че нещо в организма му не е наред”, обясняват експерти от Института за изследване на стреса.

Потвърдено: 2 чаши вино преди сън помагат на отслабването

Честата необходимост от сън през деня може да се обясни с леко възпаление, депресия, излишно тегло или някакъв друг проблем, отбелязват изследователите.

И все пак, може да има и друго обяснение за постоянната сънливост. Един от причинителите на умората са технологиите, които често “изяждат” времето за почивка. Диагнозата “нарколепсия” е малко популярна – става дума за връхлитащи цялото ни същество пориви за сън. Болкоуспокояващите също причиняват сънливост, както и мускулните релаксанти и противоалергични лекарства.

Щастието се крепи на секса и добрия сън

Експертите ни изненадват с факта, че дамите на диета с изключване на цели групи храни, определено са в групата на сънливките. Същото се отнася и в обратния случай – тези, които непрекъснато прекаляват с изкушенията, също имат нужда от повече сън.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Здраве16 НОЕМВРИ 2019

Петте най-полезни зимни плодове и зеленчуци

Яжте червено цвекло, мандарини и карфиол за здраве

Здраве13 НОЕМВРИ 2019

Трите съвета на Хайди Клум за красива фигура

Майката на четири деца разкри как поддържа фигурата си

Здраве12 НОЕМВРИ 2019

Тренировки с различна продължителност и ползите от тях за здравето ни

Физическите упражнения могат да удължат живота ни и да ни помогнат ефективно да се справим с депресията

Здраве12 НОЕМВРИ 2019

Полезните свойства на чая от жасмин

Какво не знаем за "суперчая", който помага за безброй проблеми