Здраве & Фитнес : Здраве26 ФЕВРУАРИ 2019

Вода от кактус – какво?

Кактусът е нещо не особено типично за нашия район, но пък вода от кактус можем да си намерим и от магазините. Въпросът обаче е – искаме ли да го правим?

Кактусът е нещо не особено типично за нашия район, но пък вода от кактус можем да си намерим и от магазините. Въпросът обаче е – искаме ли да го правим?

Знаете ли, че камилите се нараняват, за да отпият от сока на кактуса? Ние най-вероятно няма да стигнем до такива крайности, но може би има защо да се насладим на чаша от напитката.

Чистата вода от кактус е с ниска калорийна стойност – само 18 калории на чаша. Няма почти никакви въглехидрати, стига да не си купим сок с добавена захар, разбира се.

Тя се оказва полезна и с това, че съдържа голямо количество антиоксиданти. Това значи, че ще помогне на кожата ни, както и на фигурата ни.

Какво всъщност правят антиоксидантите за тялото ни?

Помага за възстановяване на електролитите в тялото ни след тренировка. След физическо натоварване тялото ни има нужда да възстанови нивата на вода и калий. Сокът на плода помага за това с високото си съдържание и на двете.

Какво да не приемаме след тренировка

Кактусът стана все по-често срещан в социалните медии. Хората го рисуват, слагат го в домовете си като декорация и пият сока му. Някои дори вече го направиха и на сладолевд. Но в това няма нищо чудно. Все пак се оказва, че водата от кактус може да помогне за здравето ни, развитието на тялото ни и красотата ни.

Така че наздраве с кактус!

Пресните сокове, които горят най-много калории

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Здраве21 АВГУСТ 2019

30-минутен фитнес и философия за здраво тяло от Кейт Ъптън

Тя тренира, за да се чувства силна. И съветва всички жени да се отърват от маниакалното следене на това колко точно сочи кантарът

Здраве19 АВГУСТ 2019

Как се храни моделът на Victoria's Secret Роми Стридж

Ангелът ни показва тайната зад красивото й тяло

Здраве16 АВГУСТ 2019

Детокс с активен въглен - да или не?

Трендът с черните напитки и храни може би не е толкова здравословен, колкото си мислим

Здраве13 АВГУСТ 2019

5 храни, които не трябва да ядете преди плаж

Газирано, сладко и солено предизвикват подуване