Здраве & Фитнес : Здраве26 ФЕВРУАРИ 2019

Вода от кактус – какво?

Кактусът е нещо не особено типично за нашия район, но пък вода от кактус можем да си намерим и от магазините. Въпросът обаче е – искаме ли да го правим?

Кактусът е нещо не особено типично за нашия район, но пък вода от кактус можем да си намерим и от магазините. Въпросът обаче е – искаме ли да го правим?

Знаете ли, че камилите се нараняват, за да отпият от сока на кактуса? Ние най-вероятно няма да стигнем до такива крайности, но може би има защо да се насладим на чаша от напитката.

Чистата вода от кактус е с ниска калорийна стойност – само 18 калории на чаша. Няма почти никакви въглехидрати, стига да не си купим сок с добавена захар, разбира се.

Тя се оказва полезна и с това, че съдържа голямо количество антиоксиданти. Това значи, че ще помогне на кожата ни, както и на фигурата ни.

Какво всъщност правят антиоксидантите за тялото ни?

Помага за възстановяване на електролитите в тялото ни след тренировка. След физическо натоварване тялото ни има нужда да възстанови нивата на вода и калий. Сокът на плода помага за това с високото си съдържание и на двете.

Какво да не приемаме след тренировка

Кактусът стана все по-често срещан в социалните медии. Хората го рисуват, слагат го в домовете си като декорация и пият сока му. Някои дори вече го направиха и на сладолевд. Но в това няма нищо чудно. Все пак се оказва, че водата от кактус може да помогне за здравето ни, развитието на тялото ни и красотата ни.

Така че наздраве с кактус!

Пресните сокове, които горят най-много калории

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Здраве26 МАЙ 2019

Естествени начини да намалите апетита си

Отървете се от жаждата за изкушения преди лятото

Здраве23 МАЙ 2019

Храните, които да избягваме след 30

Или нещата, които започват да ни вредят повече с времето

Здраве21 МАЙ 2019

Не пренебрегвайте тези 4 симптома на недостиг на витамини

Научете как тялото ви ви подсказва, че е лишено от важни хранителни вещества

Здраве20 МАЙ 2019

Виктория Бекъм пие лунна вода за детокс

На едноседмичната си спа почивка тя сподели каква е нейната напитка за детокс