Здраве & Фитнес : Здраве26 ФЕВРУАРИ 2019

Вода от кактус – какво?

Кактусът е нещо не особено типично за нашия район, но пък вода от кактус можем да си намерим и от магазините. Въпросът обаче е – искаме ли да го правим?

Кактусът е нещо не особено типично за нашия район, но пък вода от кактус можем да си намерим и от магазините. Въпросът обаче е – искаме ли да го правим?

Знаете ли, че камилите се нараняват, за да отпият от сока на кактуса? Ние най-вероятно няма да стигнем до такива крайности, но може би има защо да се насладим на чаша от напитката.

Чистата вода от кактус е с ниска калорийна стойност – само 18 калории на чаша. Няма почти никакви въглехидрати, стига да не си купим сок с добавена захар, разбира се.

Тя се оказва полезна и с това, че съдържа голямо количество антиоксиданти. Това значи, че ще помогне на кожата ни, както и на фигурата ни.

Какво всъщност правят антиоксидантите за тялото ни?

Помага за възстановяване на електролитите в тялото ни след тренировка. След физическо натоварване тялото ни има нужда да възстанови нивата на вода и калий. Сокът на плода помага за това с високото си съдържание и на двете.

Какво да не приемаме след тренировка

Кактусът стана все по-често срещан в социалните медии. Хората го рисуват, слагат го в домовете си като декорация и пият сока му. Някои дори вече го направиха и на сладолевд. Но в това няма нищо чудно. Все пак се оказва, че водата от кактус може да помогне за здравето ни, развитието на тялото ни и красотата ни.

Така че наздраве с кактус!

Пресните сокове, които горят най-много калории

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Здраве21 МАРТ 2019

Ендометриозата пречи на 1 от 10 жени да има деца

Март е месецът за разпространяване на информация за ендометриозата.

Здраве20 МАРТ 2019

Гледай на света през жълти очила

Синята светлина от компютрите и телефоните може да се пребори единствено с жълти очила.

Здраве18 МАРТ 2019

Какви са ползите от изварата преди лягане?

Да хапваме извара вечер може да ни помогне да отслабнем.

Здраве15 МАРТ 2019

Пияна йога - новият начин да поддържаме фигура?

Да не би току-що да се сбъднаха всичките ни мечти?