Въглехидратите помагат за стабилизирането на хормоните

Не ги отказвайте напълно веднага

Въглехидрати от дълги години са смятани за враг на отслабването. Но всъщност, когато ги консумираме в правилни количестваq те могат да подобрят здравето ни.

Последните проучвания изследваха връзката между въглехидратите и женското здраве и показаха резултати, които противоречат на всички закони, на които сме били учени.

Диети като кето режима отричат употребата на всякакви продукти с подобен тип макроси. Но всъщност сложните въглехидрати, когато са употребявани правилно, имат силата да регулират отклонения в хормоните, свързани с репродуктивната система на жената.

4 най-важни правила, които ще ни помогнат да ядем по-малко

Едновременно с това правилно изградената диета, която съчетава всякакъв вид храна, включително въглехидратите, подобрява имунната система и нивата на хормона тироид в тялото. Дори някои изследвания показват, че проблемите с нервната система се стабилизират… което всъщност значи, че пастата, виното и шоколада след раздяла може би не са чак толкова лоша идея.

Разбира се, всичко опира до количеството и какви въглехидрати подбираме. Захарта, например, макар и въглехидрат, не може да предложи добро количество полезни фибри, които да ни заситят и да подобрят здравето ни.

Изводът накрая отново е, че балансираната диета с различни нутриенти е най-добрият избор за всекиго. Вслушвайте се в това, което ви казва тялото и не прекалявайте с ограниченията.

Овладяването на гнева е най-добрата диета

Да избегнем капаните при избора на зърнена закуска

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Здраве16 НОЕМВРИ 2019

Петте най-полезни зимни плодове и зеленчуци

Яжте червено цвекло, мандарини и карфиол за здраве

Здраве13 НОЕМВРИ 2019

Трите съвета на Хайди Клум за красива фигура

Майката на четири деца разкри как поддържа фигурата си

Здраве12 НОЕМВРИ 2019

Тренировки с различна продължителност и ползите от тях за здравето ни

Физическите упражнения могат да удължат живота ни и да ни помогнат ефективно да се справим с депресията

Здраве12 НОЕМВРИ 2019

Полезните свойства на чая от жасмин

Какво не знаем за "суперчая", който помага за безброй проблеми