Здраве & Фитнес : Здраве02 ДЕКЕМВРИ 2019

Тайните на Джулия Робъртс за красива фигура и кожа на 51

Как поддържа красотата си една “хубава жена”? Джулия Робъртс е една от звездите, които разчитат на естествени начини за поддържане на красотата си, и въпреки че вече прехвърли 50-те, тя твърди, че не се е подлагала на антиейдж терапии като ботокс и филъри. Вместо това тя разчита на стриктна рутина за сияйна кожа и строг […]

Как поддържа красотата си една “хубава жена”?

Джулия Робъртс е една от звездите, които разчитат на естествени начини за поддържане на красотата си, и въпреки че вече прехвърли 50-те, тя твърди, че не се е подлагала на антиейдж терапии като ботокс и филъри. Вместо това тя разчита на стриктна рутина за сияйна кожа и строг тренировъчен режим за оформена фигура.

Двата продукта, на които актрисата никога не изневерява, са тези, за които всички бюти любители говорят – слънцезащитния крем и хидратанта. Джулия признава, че като майка на три деца, която прекарва много време навън в игра с тях, осъзнава, че през цялото това време кожата й е подложена на риск и затова е длъжна да я предпази адекватно.

Когато пътува и кожата й може лесно да се дехидратира, тя дори прекалява с хидратиращите продукти, както признава самата тя: “Преди да се кача на самолета, се затрупвам с продукти – не можеш да ме прегърнеш и да искаш, заради всички масла ще се изплъзна от ръцете ти”, шегува се Робъртс.

Но актрисата проявява доста усилия и откъм тренировките и режима си.

Освен че избягва захарта и пържените храни, Джулия обича да готви за семейството си с пресни плодове и зеленчуци, които избира от пазара. Обратно на повечето звезди, тя заявява, че не може да се подложи на нисковъглехидратна диета, защото обича хляба и бисквитите твърде много. Към второто добавя и друга често отричана съставка в здравословното меню – кафето. Въпреки че осъзнава, че то може да дехидратира кожата и да оцвети зъбите, тя не може да се откаже от дневната си доза кофеин.

Тренировите, към които най-често се обръща са йогата, пилатеса и плуването. Когато иска истински да натовари тялото си, залага на плиометричните упражнения. Те представляват интензивни кардио движения, които включват много скачане с препятствия.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Здраве03 АПРИЛ 2020

В кои храни се съдържат най-важните витамини?

Витамините са по-здравословни, ако ги приемате директно чрез храната, а не под формата на добавки от аптеката

Здраве25 МАРТ 2020

Как да готвим лесно, евтино и здравословно у дома

Ключът е в това да пазарувате точните продукти и да използвате максимално богатия избор от полезни подправки

Здраве22 МАРТ 2020

Домашен дезинфектант? По-добре не

Вижте какви препарати обае можете да си направите

Здраве20 МАРТ 2020

Упражнения за по-добра стойка от професионална балерина

5 упражнения, които ще ви помогнат да сте по-пластични и здрави