Здраве & Фитнес : Здраве28 ОКТОМВРИ 2017

Силата на традиционните български чайове

С какво е полезна отварата от шипка, от мента, от мащерка и още?

Мента
Свежият ментов чай е особено подходящ при проблеми с храносмилането и с подуване на корема. Той традиционно се използва за облекчаване на киселини в стомаха, срещу гадене, възпаления на храносмилателния тракт, газове, както и за лечение на камъни в жлъчката. Специалистите са категорични, че е много подходящ за бременни, тъй като намалява дискомфорта, свързан с гаденето и сутрешното повръщане. Ароматната напитка обаче не е подходяща за мъжете, защото намалява мъжкото либидо.
Чаят от мента притежава изключителни антибактериални свойства, които помагат при настинки, грип и кашлица и едновременно с това подсилва имунната система. Миризмата на мента пък действа подтискащо на апетита и предотвратява преяждането. Освен това тя действа благотворно и на психиката заради успокояващите си свойства.

Най-ефикасните чайове за сваляне на килограми

Вода с лимон, мента и джинджифил чисти мазнините в тялото

Мащерка
Мащерката има силно изразено антимикробно действие и специалистите споделят, че е особено полезна за справянето с упоритите Candida fungi – микроорганизмите, отговорни за повечето гъбични инфекции. Освен това тази билка е мощен антиоксидант и има способността да стопира окислителния процес в клетките, като по този начин стопира развитието на болестта Алцхаймер. Тя има защитен и оздравителен ефект при заболявания на мозъка, бъбреците и сърцето. Намалява спазмите от различен произход и релаксира мускулатурата. Облекчава дихателните проблеми и настинката. Освен това, също като ментата, действа подтискащо на апетита, а това води до отслабване.
Мащерката може да се използва и външно, действа изключително благотворно при проблеми с кожата, като акне или друг вид пъпки. Добре действа и при проблеми с пърхот.

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Здраве21 МАЙ 2019

Не пренебрегвайте тези 4 симптома на недостиг на витамини

Научете как тялото ви ви подсказва, че е лишено от важни хранителни вещества

Здраве20 МАЙ 2019

Виктория Бекъм пие лунна вода за детокс

На едноседмичната си спа почивка тя сподели каква е нейната напитка за детокс

Здраве19 МАЙ 2019

10 причини да изпиете една чаша вино тази вечер

Ако все още се чудите, ето ви няколко подходящи причини

Здраве17 МАЙ 2019

Имаме 4 вида химикали в кръвта си заради слънцезащитата

Това показва проучване от унивеситета в Сан Франсиско