Ще живеем по-дълго… ако ядем по-малко?

Според това проучване, колкото по-малко ядем, толкова по-дълго ще живеем

Оказва се, че тайната как да живеем по-дълго се крие в храненето… или намалянето му. Това проучване съветва да ядем по-малко, за да стигнем до дълголетие.

Учените от американския университет “Бригъм Йънг” проведоха серия от изследвания, които доказват, че когато намалим храненията си, можем да живеем по-дълго.

Те откриха това, като проведоха експерименти върху животни – на едни от тях те даваха изобилие от храна, на други ограничиха диетата с 35%. Резултатите? Животните от втората група имаха много по-продължителен живот.

Експертите обясниха, че това се случва заради начина, по който функционира тялото ни. Когато консумираме храна, в организма ни веднага започва процесът на храносмилане и обработка на продуктите. Това изисква енергия, защото клетките ни активно работят, и следователно изтощава организма, макар и минимално.

Всъщност между храненията клетките ни си почиват и се възползват от нутриентите, които сме погълнали. Ако не оставяме достатъчно време на тялото ни да се възстанови и вместо това само го трупаме с нови и нови порции храна, всъщност го претоварваме. С времето това се оказва проблем, защото всъщност никога не си почиваме напълно.

Сутрешната тренировка подобрява целия ден

Разбира се, това не значи да не ядем въобще, а просто да се пазим от преяждане. Важно е и да ограничим похапванията между закуската, обяда и вечерята. Много от нас развиват навика да ядем прекалено често и това също затормозява организма. Стремете се към 4-5 хранения на ден.

Как никога да не сме гладни с по-малко храна

Храните, които помагат на сърцето ни

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Здраве17 ОКТОМВРИ 2019

За по-красиво лице, започнете да ходите по-бързо

Ходенето с бързо темпо ни поддържа по-млади и се изписва и върху лицето ни

Здраве16 ОКТОМВРИ 2019

Отговори на най-важните въпроси за антидепресантите

Как действат, водят ли до пристрастяване и още

Здраве15 ОКТОМВРИ 2019

Създадоха кафе, което не горчи

Напитката не се произвежда от зърна истинско кафе, а е формулирана в лаборатория

Здраве07 ОКТОМВРИ 2019

Фитнесът е особено важен за интровертите

Упражненията ги откъсват от проблемите и подобряват самочувствието