Здраве & Фитнес : Здраве12 НОЕМВРИ 2019

Полезните свойства на чая от жасмин

Какво не знаем за “суперчая”, който помага за безброй проблеми

Традиционният чай за китайската култура е невероятен помощник за отслабването и доброто здраве.

Всички говорим за полезните свойства на зеления чай, матчата или напитките, извлечени от билки като мента и мащерка. Но рядко засягаме темата за чая от жасмин, който в много аспекти е дори по-добър от тях.

Той също се извлича от растението, от което се създава матчата, белия, черния и зеления чай. Това означава, че и той е богат на същите антиоксиданти, катехини, които вече много изследвания доказаха, че са незаменим помощник за отслабването.

И това не е единственото, което прави жасминовия чай перфектен за хората, които искат да отслабнат. Според проучванията, редовното му пиене може да ускори темпото за изгаряне на калории с около 4-5%. Дори и да не ви звучи много, това означава по около 100 допълнителни калории всеки ден, без да вършите нищо повече.

Друга незаменима полза от този “суперчай” е засилването на способността на мозъка. Със своите 15-60 милиграма кофеин и значително количество Л-Теанин напитката може да подобри мозъчните функции и краткотрайната ни памет.

Същевременно други изследвания показват, че този чай предпазва от ред заболявания като диабет, Паркинсон, Алцхаймер и дори някои ракови заболявания. Това се дължи именно на високото съдържание катехини EGCG и полифеноли. Благодарение на тях и предпазваме сърцето си, когато пием по една чаша жасминов чай всеки ден.

Кои чайове за отслабване всъщност работят?

По-добър сън, благодарение на етеричните масла

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Здраве07 ДЕКЕМВРИ 2019

Да се предпазим от напълняване по време на менопаузата

С този хранителен режим ще активирате метаболизма си и ще сте спокойни, че тялото ви получава всички нужни хранителни вещества

Здраве05 ДЕКЕМВРИ 2019

Пет от най-полезните и пет от най-вредните видове риба

Кои видове риба да подберем за празничната вечеря и кои да държим далеч от кухнята си?

Здраве27 НОЕМВРИ 2019

Любимата тренировка на Оливия Кулпо, която можем да правим и у дома

P.volve е новата любима тренировка на моделите и има защо