По-слаби сме, ако се храним сами

Проучванията показват, че когато се храним в по-големи компании, ядем повече

Ако се целите да отслабнете, може би няма да бъде добра идея да обядвате в компания.

След новите проучвания диетолозите ни съветват по-често да се храним сами. Когато ядем в компанията на други хора, възможността да прегрешим в диетата или да приемем повече от нужната храна нараства с 31%. Шансовете се увеличават дори повече, ако сред компанията има човек с проблем със затлъстяването.

Нещата стават още по-зле с нарастването на членовете на компанията, доказаха още изследователите от университет в Илинойс. Според тях, ако ядем със само един човек, има 33% възможност да преядем, но процентът може да стигне до 96%, когато групата се състои от седем или повече души.

Това се дължи на ефекта на копирането – виждате как другите се хранят и дори и вие да сте приключили за момента, искате допълнително отново. Освен това не обръщате внимание на количеството и сте по-склонни да си поръчате десерт, заради забавното и непринудено обкръжение, в което се намирате.

Напитки, които подобряват здравето и забавят стареенето

Затова и се оказва по-добре да се храним сами. Тогава наистина можем да се съсредоточим върху нуждите си и съзнателно да приемем само необходимото количество храна.

Проучванията показват, че това има позитивен ефект върху самочувствието ни и нивата на спокойствие. Разбира се, най-добрият избор ще бъде да разнообразяваме от време на време, като се храним в компания, но в тези случаи трябва да се опитаме да обръщаме повече внимание върху храната.

Храните, които съсипват косата ни

Храните, които са забранени през лятото

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Здраве19 АВГУСТ 2019

Как се храни моделът на Victoria's Secret Роми Стридж

Ангелът ни показва тайната зад красивото й тяло

Здраве16 АВГУСТ 2019

Детокс с активен въглен - да или не?

Трендът с черните напитки и храни може би не е толкова здравословен, колкото си мислим

Здраве13 АВГУСТ 2019

5 храни, които не трябва да ядете преди плаж

Газирано, сладко и солено предизвикват подуване

Здраве05 АВГУСТ 2019

Най-опасните химикали в козметичните продукти

Пудрата и лакът за нокти крият канцерогени