Опитваш се да забременееш? Важна е нагласата!

Научно изследване доказва, че колкото важни са медицинските изследвания ипроцедури, толкова е важна и психологическата нагласа на двойката, иособено на жената

Всеки месец следиш трепетно календара около 28-мия ден на цикъла ти, вече не с притеснение да не би да си бременна, а напротив – с надеждата, че в корема ти вече расте твоето бебче.

Ако това ти е до болка познато и с половинката ти вече сте на път да поемете към приключението ин витро, може би трескаво се питаш как може да увеличиш шансовете за успех.

Научно изследване доказва, че колкото важни са медицинските изследвания и процедури, толкова е важна и психологическата нагласа на двойката, и особено на жената.

В изследването са участвали жени, преминаващи през ин витро процедури, на които са били измервани нивата на стрес. Тези, които са запазили спокойствие и оптимизъм, са имали по-голям успех (като брой забременели жени) в сравнение с групата на по-тревожните.

Лесно е да се каже да си спокойна, но е трудно да се осъществи на практика, като се има предвид цената на процедурата и най-вече огромната инвестиция на надежди. Не се колебай да си направиш няколко срещи с психолог, който може да ти помогне да свалиш напрежението преди, по време на и след процедурата. По време на тези срещи ще научиш и как с мъжът до теб да не попаднете в клопката на взаимното търсене на виновен за ситуацията. Важно е да можеш да разчиташ на подкрепата на половинката си, както и да поддържаш желанието си за секс, което според изследването намалява у много от жените, подложени на стрес заради ин витро.

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Здраве21 МАРТ 2019

Ендометриозата пречи на 1 от 10 жени да има деца

Март е месецът за разпространяване на информация за ендометриозата.

Здраве20 МАРТ 2019

Гледай на света през жълти очила

Синята светлина от компютрите и телефоните може да се пребори единствено с жълти очила.

Здраве18 МАРТ 2019

Какви са ползите от изварата преди лягане?

Да хапваме извара вечер може да ни помогне да отслабнем.

Здраве15 МАРТ 2019

Пияна йога - новият начин да поддържаме фигура?

Да не би току-що да се сбъднаха всичките ни мечти?