Опитваш се да забременееш? Важна е нагласата!

Научно изследване доказва, че колкото важни са медицинските изследвания ипроцедури, толкова е важна и психологическата нагласа на двойката, иособено на жената

Всеки месец следиш трепетно календара около 28-мия ден на цикъла ти, вече не с притеснение да не би да си бременна, а напротив – с надеждата, че в корема ти вече расте твоето бебче.

Ако това ти е до болка познато и с половинката ти вече сте на път да поемете към приключението ин витро, може би трескаво се питаш как може да увеличиш шансовете за успех.

Научно изследване доказва, че колкото важни са медицинските изследвания и процедури, толкова е важна и психологическата нагласа на двойката, и особено на жената.

В изследването са участвали жени, преминаващи през ин витро процедури, на които са били измервани нивата на стрес. Тези, които са запазили спокойствие и оптимизъм, са имали по-голям успех (като брой забременели жени) в сравнение с групата на по-тревожните.

Лесно е да се каже да си спокойна, но е трудно да се осъществи на практика, като се има предвид цената на процедурата и най-вече огромната инвестиция на надежди. Не се колебай да си направиш няколко срещи с психолог, който може да ти помогне да свалиш напрежението преди, по време на и след процедурата. По време на тези срещи ще научиш и как с мъжът до теб да не попаднете в клопката на взаимното търсене на виновен за ситуацията. Важно е да можеш да разчиташ на подкрепата на половинката си, както и да поддържаш желанието си за секс, което според изследването намалява у много от жените, подложени на стрес заради ин витро.

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Здраве23 МАЙ 2019

Храните, които да избягваме след 30

Или нещата, които започват да ни вредят повече с времето

Здраве21 МАЙ 2019

Не пренебрегвайте тези 4 симптома на недостиг на витамини

Научете как тялото ви ви подсказва, че е лишено от важни хранителни вещества

Здраве20 МАЙ 2019

Виктория Бекъм пие лунна вода за детокс

На едноседмичната си спа почивка тя сподели каква е нейната напитка за детокс

Здраве19 МАЙ 2019

10 причини да изпиете една чаша вино тази вечер

Ако все още се чудите, ето ви няколко подходящи причини