Опасни ли са за ядене Великденските яйца?

Те действително могат да крият опасности за здравето ни

Опасни ли са за ядене Великденските яйца?

Големият християнски празник Великден ни носи много настроение и е повод да поканим пъстротата на пролетния сезон у дома.

Но красивите Великденски яйца могат да бъдат опасни за ядене, предупреждават експерти. Причината не е в боите – те са одобрени за използване и са безвредни за консумация.

Проблемът е, когато яйцата престоят извън хладилника повече от два часа, особено при топло време. Дори когато яйцата са сварени, да стоят навън крие риск от това в тях да се развият болестотворни бактерии. А всички знаем, че красивите яйца подреждаме в кошници и специални панери, за да ни радват дни наред по Великден.

Великденски яйца au naturel

Опасни ли са за ядене Великденските яйца?

Бърза Великденска пита

За да намалите риска, варете яйцата максимално дълго и в никакъв случай не ги оставяйте рохки. Най-спокойни за здравето си обаче ще бъдете, ако ги приберете в хладилника, след като сте ги боядисали и изстинат. За украса можете да използвате няколко яйца, които след това е по-сигурно да не изяждате.

Лесна формула за винаги перфектен салатен дресинг

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Какво съдържа закуската, която подобрява имунитета?
Здраве20 СЕПТЕМВРИ 2020

Какво съдържа закуската, която подобрява имунитета?

Направете най-важното хранене за деня още по-полезно

Благодаря, не! Как да откажете храна?
Здраве15 СЕПТЕМВРИ 2020

Екологично съобразната диета - единственият "хранителен режим", който всеки трябва да спазва

Подходяща и жизненоважна за всеки един човек по света

Защо се разболяваме толкова често?
Здраве11 СЕПТЕМВРИ 2020

Два вида фибри ни помагат да бъдем здрави и слаби

Всичко, което трябва да знаете за разтворимите и неразтворимите фибри

20 от най-полезните плодове на света
Здраве04 СЕПТЕМВРИ 2020

20 от най-полезните плодове на света

Портокалът се нарежда едва на 15-то място