Опасни ли са за ядене Великденските яйца?

Те действително могат да крият опасности за здравето ни

Големият християнски празник Великден ни носи много настроение и е повод да поканим пъстротата на пролетния сезон у дома.

Но красивите Великденски яйца могат да бъдат опасни за ядене, предупреждават експерти. Причината не е в боите – те са одобрени за използване и са безвредни за консумация.

Проблемът е, когато яйцата престоят извън хладилника повече от два часа, особено при топло време. Дори когато яйцата са сварени, да стоят навън крие риск от това в тях да се развият болестотворни бактерии. А всички знаем, че красивите яйца подреждаме в кошници и специални панери, за да ни радват дни наред по Великден.

Великденски яйца au naturel

Бърза Великденска пита

За да намалите риска, варете яйцата максимално дълго и в никакъв случай не ги оставяйте рохки. Най-спокойни за здравето си обаче ще бъдете, ако ги приберете в хладилника, след като сте ги боядисали и изстинат. За украса можете да използвате няколко яйца, които след това е по-сигурно да не изяждате.

Лесна формула за винаги перфектен салатен дресинг

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Здраве13 СЕПТЕМВРИ 2019

Искате бърз метаболизъм? Правете тези 5 неща всеки ден

Кои добавки да не забравяме и защо да наблегнем на тежестите

Здраве07 СЕПТЕМВРИ 2019

Има ли връзка между щастието и красивото тяло?

Сбогувайте се едновременно със стреса и излишните килограми

Здраве30 АВГУСТ 2019

5 хранителни добавки, която всяка жена трябва да взима

Особено след 30-годишнината тези хранителни добавки са изключително важни

Здраве29 АВГУСТ 2019

Какво е комбуча и защо всички полудяха по нея?

Наистина ли напитката е толкова полезна?