Най-забавните факти за съня, които още не знаете!

Сън срещу препиване и Coldplay за приспиване

Всички сме наясно, че за да е свеж човек през деня, трябва да поспи поне 8 часа. Но има други, малко известни факта за съня, които ни се сториха забавни, затова ги споделяме с вас.

Мъже срещу жени

Битката между половете няма край. Дори в леглото. И не говорим преносно. Оказва се, че жените се нуждаят от повече сън, отколкото мъжете. Дамите имат нужда от поне 20 минути повече спане, което според експертите се дължи на способността на жената да върши няколко неща едновременно. Мултифункционалността кара мозъка да се нуждае от повече сън. Пък да не говорим колко е полезен сънят за красотата!

По примера на испанките

Тайната на младоликите испанки се оказва 14-часовият сън. Дори латино дивата Джей Ло признава, че спи минимум 8-часа, за да се отърве от тъмните кръгове под очите. Според нея това, което работи най-добре за красотата, е спане, вода и почистващ продукт. Излиза, че тайната е да си почивате, и то много.

Ароматни цветя за по-добър сън

Позната ни е фразата за аромата на кафето за събуждане. Интересно е обаче обратното – аромата на цветята за по-добър сън. Старо изследване показало, че изложените на аромата на рози, докато учели и после отново по време на сън, имали по-здрав сън и по-добра памет. Лавандула и жасмин помагат за релакс преди заспиване, а добрият сън е гаранция за по-добро ментално и физическо състояние.

Напиване

Често посягаме към чаша вино или бира, за да се “приспим”. Изследвания показват обаче, че сънят предотвратява препиването. След пет нощи нередовен сън, три питиета са достатъчни за напиване и оказват същия ефект на тялото, както шест обикновено.

Coldplay приспиват!

Любопитен съвет от британски експерти – за приспиване слушайте Coldplay. Проучване показало, че рок бандата действала приспиващо. Но не само Крис Мартин и компания са като сънотворни. В този списък попадат и Алиша Кийс и Тейлър Суифт.

6 неща за незабравими секс изживявания
Колко от дрехите в гардероба си носим всъщност?
Кой ще изиграе Крисчън Грей?
Пенелопе Крус стана лице на Lindex
Семейна ваканция за Бекъм в Париж

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Здраве20 АПРИЛ 2019

Средиземноморската диета, която експертите препоръчват

С нея сваляме килограми без мъчителни лишения и подобряваме здравето си

Здраве11 АПРИЛ 2019

Какво причинява мигрената и как да се преборим с нея

Мигрената засяга над 12% от световното населениe и повечето от тях са жени

Здраве10 АПРИЛ 2019

30 идеи за пролетен детокс, споделени от читателки

Над 150 дами писаха на страницата ни във Фейсбук в отговор на съвместното ни предизвикателство с Klorane

Здраве08 АПРИЛ 2019

Храните, които правят косата ни красива

Грижата за красивата прическа започва от кухнята.