Напитки против грип от цял свят

В Индия пият топло мляко с куркума, а в Испания – чай с чесън

Ако пилешката супа не ви помага да се справите с вирусите, време да опитате нещо ново и… интернационално.

Коварните вируси и грипове се лекуват трудно само с помощта на чайове и супи. Но винаги е препоръчително да добавите и такива народни цярове, за да не “бомбардирате” организма си само с лекарства и медикаменти.

Трикове за отслабване от цял свят

Топлите (но не и горещи) напитки действат много добре, когато се разболявате или вече болестта е на лице. Чаят с джинджифил е сред най-ефикасните природни “тайни”, които ще ви помогнат да се възстановите. Какво друго може да опитате, за което надали сте се сещали или пък знаете, че действа.

Преди грипът да атакува: сън, вода и по-малко стрес

Във Франция пият… Грог (Grog). Това е топла напитка с вода или черен чай, към която добавяте ром с подправки, лимон, мед и 1 пръчка канела. Алкохолът действа антибактериално (в малки количества), подправките възбуждат сетивата, докато лимонът, медът и канелата имат също противовъзпалителни свойства.

В Индия пият… Мляко с куркума. Топлото мляко в комбинация с една чаена лъжичка куркума действа противовъзпалително и болкоуспокояващо.

В Испания пият… Чай с чесън. От хилядолетия чесънът е доказано един от най-силните природни дарове, убиващ всички бактерии. Комбинирайте 3 чаши чай с 5 скилидки чесън, за да си върнете силите.

Във Виетнам пият… Фо (Pho). Тази странна супа е комбинация от пилешки бульон, сос от риба, джинджифил, чесън, канела, кориандър, карамфил, звезден анасон и захар. Може да се добавят нудли и друго месо, но идеята е да доставите на организма си ударна доза витамини.

В Португалия пият… Бренди. Смята се, че точно този алкохол затопля гърдите и в комбинация с мед, се бори с упоритата кашлица и инфекциите.

В Гърция пият… Смес от билки. В различните райони на държавата, комбинацията от билки варира, но най-често се смесват лайка, канела, карамфил, лимон и евентуално някакъв концентрат.

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Здраве21 ФЕВРУАРИ 2019

4 алтернативни терапии за по-здрава имунна система

Не всичко е в здравословната храна, добавките и спорта

Здраве20 ФЕВРУАРИ 2019

По виното ще познаеш човека

 Всички обичаме да се приберем вкъщи и да се насладим на една чаша от червената напитка, но какво всъщност казва виното, което пиеш, за характера ти? 

Здраве16 ФЕВРУАРИ 2019

Тест: Пристрастени ли сте към захарта?

Отговорете на тези 8 въпроса, за да разберете до колко не може да живеете без сладко

Здраве15 ФЕВРУАРИ 2019

3 напитки за детокс, здрав имунитет и концентрация

Естественият начин да си набавите необходимите витамини и минерали