Здраве & Фитнес : Здраве26 ОКТОМВРИ 2012

Как да си осигуриш по-добър сън

Качеството на живот зависи в много голяма степен от качеството на съня ви. Енергията, концентрацията и настроението ви са в пряка връзка с това колко добре сте се наспали.

Качеството на живот зависи в много голяма степен от качеството на съня ви. Енергията, концентрацията и настроението ви са в пряка връзка с това колйко добре сте се наспали.

Колкото и кафета да изпиете, това не може да компенсира изчерпаните ресурси от енергия.
За да се подготвите за сън, изключете компютъра осветлението и компютъра поне половин час преди заспиване. Ако пък сте от хората, които предпочитат да заспиват на мека светлина и някаква музика, може да оставите само компютъра включен и да изберете подходяща релаксираща музика в youtube.

Ако се чувствате натоварени от деня, добър вариант е и да изгледате някоя комедия преди заспиване. Смехът ще отпусне мускулите ви, ще усетите и благотворното влияние на хормоните на щастието, които се произвеждат, когато човек се смее. Ако се чудите кой филм да свалите и не ви харесват най-новите филми в този жанр, пуснете си някоя серия от сериали като „Приятели“ . Сцените са толкова добри, че колкото и пъти да сте ги гледали, пак може да ви разсмеят.

Ако си легнете рано, ще се събудите преди алармата и тогава денят ви ще започне по съвсем различен начин. Колкото по-естествено стават нещата, толкова по-добре.

Защо сънят има толкова голямо значение:

Има научни доказателства, че хроничното недоспиване води до значителни здравни проблеми като: сърдечни заболявания, инсулт или диабет. Дори и да сте изкарали невероятна нощ на някакво парти, на другия ден може да ви се струва, че тялото ви не е усетило липсата на сън, но всъщност не е така. Разбира се, има разлика в индивидуалните нужди от сън, а и възрастта влияе на тази потребност.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Здраве21 АВГУСТ 2019

30-минутен фитнес и философия за здраво тяло от Кейт Ъптън

Тя тренира, за да се чувства силна. И съветва всички жени да се отърват от маниакалното следене на това колко точно сочи кантарът

Здраве19 АВГУСТ 2019

Как се храни моделът на Victoria's Secret Роми Стридж

Ангелът ни показва тайната зад красивото й тяло

Здраве16 АВГУСТ 2019

Детокс с активен въглен - да или не?

Трендът с черните напитки и храни може би не е толкова здравословен, колкото си мислим

Здраве13 АВГУСТ 2019

5 храни, които не трябва да ядете преди плаж

Газирано, сладко и солено предизвикват подуване