Здраве & Фитнес : Здраве17 СЕПТЕМВРИ 2018

Как да се справим с есенната депресия

Няколко хитринки ще ви спасят от меланхоличното настроение

Разберете какво ви тревожи

Разберете какви точно са проблемите, които ви карат да се чувствате зле, но не се задълбочавайте прекалено в тях. Когато сте наясно с тях поговорете с приятел, който ви разбира. Споделянето е начин да разкрием чувствата си и да получим разбиране. След като от отсрещната страна ви отвърнат със загриженост моментално ще се почувствате по-добре. След това обърнете цялото си внимание върху нещо позитивно. Опитайте се да решите ситуацията и помолете за помощ, ако ви е нужна. Близките ви също ще се чувстват по-полезни, защото така ще разберат, че ви помагат с нещо, вместо просто да ви гледат как страдате.

Имате кошмари: може да страдате от депресия

Не забравяйте хобито си

Фокусирайте се върху хобито си, без значение какво е то. Упражнявайте въображението си като се отдадете на приятни и креативни занимания. Това ще ви донесе много позитивни емоции. Отделете време да се видите с приятелите си, обърнете повече внимание на домашния си любимец. Намерете нещо, което ще ви развесели – комедийно предаване или филм.

Поддържайте връзка с новите си приятели

Facebook е най-великият обединител що се отнася до връзката с новите ви приятели. Особено ако става дума за хора, които живеят в чужбина. Но не просто да натиснете бутона “Добави приятел” и след това да забравите хората, които сте срещнали на вашето пътуване. Направете усилие да поддържате връзката. Може да изпозлвате и WhatsApp или Viber – те са чудесно средство, а и са безплатни, за да не ви отдалечат от новите хора в живота ви. Никога не знаете до какво могат да доведат тези нови хора.

Няколко хитрини за повече спокойствие у дома

Радвайте се на малките неща

Гледайте на живота от хубавата му страна. Депресията ни кара да се чувстваме нищожни, а всичко около нас изглежда тъжно и безпомощно. Опитайте се да забелязвате позитивните страни на ежедневието. Когато нещо ви усмихне се постарайте да го запазите за по-дълго. Фокусирайте се върху положителните си качества и нещата, които ви вдъхновяват. Най-вече не забравяйте да бъдете търпеливи, защото депресията не отминава току-така. Нужно й е време.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Здраве22 ЯНУАРИ 2020

Пет супербилки за по-висок имунитет

В категорията суперхрани билките са най-ефективните

Prodavalnik15 ЯНУАРИ 2020

Жените трябва да спят един час повече от мъжете

И още интересни факти за съня

Здраве10 ЯНУАРИ 2020

Най-полезните суперхрани в зимната диета

С кои продукти да напълним хладилника си през този сезон?