Как да се подготвим за първия плаж с бебето

Внимавайте със слънчевите лъчи и морската вода

Как да се подготвим за първия плаж с бебето

Първият досег на бебето с плажа може да се окаже истинско предизвикателство за всяка млада майка.

Веднага възникват хиляди въпроси, които се нуждаят от незабавни отговори. Кога най-рано може да се заведе бебето на плажа? Според някои специалисти, няма проблем това да стане още след 2-3-тия месец, докато други са категорични, че това трябва да стане най-рано след годинка. Каквото и да решите обаче, трябва да спазвате някои важни правила.

Няколко съвета за лека бременност през лятото

Първите дни бебето трябва да се адаптира към морския климат. Колкото и да сте развълнувани да “запознаете” мъника с морето, по-добре изчакайте два-три дни. И в никакъв случай не го потапяйте веднага във водата. Това ви гарантира различни хрнителни разстройства, обриви и дори температура. А нямате нужда точно от този стрес в този момент. Имайте предвид, че бебешкият организъм все още е твърде крехък и има нужда нещата да се случват бавно. Ето защо го давайте по-леко и ще сте спокойни и вие, и детето ви.

Как да се подготвим за първия плаж с бебето

След третия ден, смело може да вземете мъника с вас на плажа. Трябва обаче много да внимавате за слънчевите лъчи. Дори да използвате лосиони с висок слънцезащитен фактор, имайте предвид, че бебешката кожа е много нежна и може да изгори дори под чадъра. Часовете, в които е препоръчително да заведете детето на плажа е между 11 и 16 часа и то да е облечено с нещо леко. Вече може да добавите и басейнче с морска вода (по възможност чиста!), в която то ще се забавлява на воля.

Нещата, които се променят с появата на дете

Задължително е като пътувате на море, да заредите аптечката с всички необходими лекарства, които е възможно да ви потрябват. Все още неукрепналият детски организъм по-лесно се поддава на възпаления. Съответно трябва да сте се снабдили с лекарства срещу температура и болки, срещу повръщане, диария, обезводняване, мехлеми за различни травми, противоалергичен сироп. Разбира се, ако пропуснете нещо, може да си го вземете от аптеката в съответния курорт. Но задължително се посъветвайте с педиатъра си преди пътуването.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Beach Diary: Банските на Емили Ратайковски
Здраве05 АВГУСТ 2020

Бием летните жеги с напитки на гладно

Шест идеи за разхлаждащи напитки

5 здравословни навика, които пречат
Здраве29 ЮЛИ 2020

Забавя ли ограничението на калориите стареенето? Ето какво казват експертите.

Последни проучвания твърдят, че ако намалим калориите можем да удължим живота си наполовина

Трябва ли да си водим дневници за храненето?
Здраве20 ЮЛИ 2020

Суперхраните, които всяка жена над 40 трябва да консумира

Включете тези храни в менюто си веднага след 40-ия рожден ден

Готов ли е организмът ви за есента?
Здраве16 ЮЛИ 2020

Системата, която ще ви помогне да се справите с умората

Опитен психолог и психотерапевт ни подсказва как да се погрижим за здравето на ума и тялото си