Как да се подготвим за първия плаж с бебето

Внимавайте със слънчевите лъчи и морската вода

Първият досег на бебето с плажа може да се окаже истинско предизвикателство за всяка млада майка.

Веднага възникват хиляди въпроси, които се нуждаят от незабавни отговори. Кога най-рано може да се заведе бебето на плажа? Според някои специалисти, няма проблем това да стане още след 2-3-тия месец, докато други са категорични, че това трябва да стане най-рано след годинка. Каквото и да решите обаче, трябва да спазвате някои важни правила.

Няколко съвета за лека бременност през лятото

Първите дни бебето трябва да се адаптира към морския климат. Колкото и да сте развълнувани да “запознаете” мъника с морето, по-добре изчакайте два-три дни. И в никакъв случай не го потапяйте веднага във водата. Това ви гарантира различни хрнителни разстройства, обриви и дори температура. А нямате нужда точно от този стрес в този момент. Имайте предвид, че бебешкият организъм все още е твърде крехък и има нужда нещата да се случват бавно. Ето защо го давайте по-леко и ще сте спокойни и вие, и детето ви.

След третия ден, смело може да вземете мъника с вас на плажа. Трябва обаче много да внимавате за слънчевите лъчи. Дори да използвате лосиони с висок слънцезащитен фактор, имайте предвид, че бебешката кожа е много нежна и може да изгори дори под чадъра. Часовете, в които е препоръчително да заведете детето на плажа е между 11 и 16 часа и то да е облечено с нещо леко. Вече може да добавите и басейнче с морска вода (по възможност чиста!), в която то ще се забавлява на воля.

Нещата, които се променят с появата на дете

Задължително е като пътувате на море, да заредите аптечката с всички необходими лекарства, които е възможно да ви потрябват. Все още неукрепналият детски организъм по-лесно се поддава на възпаления. Съответно трябва да сте се снабдили с лекарства срещу температура и болки, срещу повръщане, диария, обезводняване, мехлеми за различни травми, противоалергичен сироп. Разбира се, ако пропуснете нещо, може да си го вземете от аптеката в съответния курорт. Но задължително се посъветвайте с педиатъра си преди пътуването.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Здраве16 НОЕМВРИ 2019

Петте най-полезни зимни плодове и зеленчуци

Яжте червено цвекло, мандарини и карфиол за здраве

Здраве13 НОЕМВРИ 2019

Трите съвета на Хайди Клум за красива фигура

Майката на четири деца разкри как поддържа фигурата си

Здраве12 НОЕМВРИ 2019

Тренировки с различна продължителност и ползите от тях за здравето ни

Физическите упражнения могат да удължат живота ни и да ни помогнат ефективно да се справим с депресията

Здраве12 НОЕМВРИ 2019

Полезните свойства на чая от жасмин

Какво не знаем за "суперчая", който помага за безброй проблеми