Здраве & Фитнес : Здраве07 НОЕМВРИ 2019

Инстаграм ни прави по-слаби

Според проучванията активните потребители на социалната медия по-лесно поддържат фигурата си

Оказва се, че леко досадният тренд да си снимаме порцията преди да се нахраним тайно ни помага да сме слаби.

Колко щеше да е хубаво, ако можехме да отслабваме само докато си скролваме в Инстаграм… Звучи като хубава мечта, но може и да се окаже почти реалност. Наблягаме върху думата “почти”, въпреки че проучванията ни убеждават в противоположното.

Според изследване, организирано от “The American Journal of Clinical Nutrition”, неумиращият тренд да снимаме храната си за Инстаграм влияе положително върху фигурата ни.

Това е така, защото често не обръщаме достатъчно внимание на това, с което се храним, както в момента на яденето, така и след това. Но ако можем да си спомним какво точно сме приели преди няколко часа, подсъзнателно ще склоним следващото хранене да е съобразено с предишното. Така си спестяваме излишни калории и предотвратяваме преяждането.

Затова когато снимаме храната си и й обърнем значително внимание, като я публикуваме в Инстаграм, без да осъзнаваме предпазваме фигурата си. 

😍💪🏻 Tan & Abs

A post shared by Fitness & Health (@fitnessgirlsmotivation) on

Друго проучване подкрепя теорията, но на различна основа. Според учените, когато знаем, че сме наблюдавани и следователно съдени, на базата на изборите си за храна, сме по-склонни да бъдем примерни с диетата си. Знаем, че ако публикуваме нездравословно ястие, няма да се приеме добре от всичките ни 500 последователя. Затова и го избягваме, като качваме снимка на нещо полезно. (И не, това не значи да снимаме салата, а вместо нея да изядем кроасан.)

Добавяме екстракт от ванилия и махаме захарта от диетата си

Разбира се, можем да се възползваме от всичко това като вместо да публикуваме в Инстаграм снимките, просто да ги запазваме за себе си или ги изпращаме на приятели. Но в социална мрежа като тази можем да се почувстваме като част от общност, когато публикуваме подобни постове и това спомага за мотивацията ни в дългосрочен план.

Комбинацията между тези храни е здравословна бомба за тялото ни

Една чаша вино на ден ни помага да се справим с депресията

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Здраве22 ФЕВРУАРИ 2020

Важно! Намалете употребата на сух шампоан

Историята на Никол Бакстър от Белфаст стана вирална, след като жената сподели какво е причинил на скалпа й сухият шампоан

Здраве19 ФЕВРУАРИ 2020

5 начина да се заредим с енергия и тонус сутрин

Няколко нетрадиционни начина да направим сутрешната си рутина по-ползотворна

Здраве13 ФЕВРУАРИ 2020

Полезните храни, които не е добре да ядем вечер

Ябълките, ядките и бананите се усвояват добре през деня, но натоварват организма преди лягане

Здраве12 ФЕВРУАРИ 2020

Виното и шоколадът са полезни за кожата?

Да, благодарение на една тяхна обща съставка