Храните, които удължават живота

И защо трябва да се вслушваме, когато ни кажат да ядем повече чесън и лимони

9. Чесън

Експертите са категорични, че ако не се храним с чесън ежедневно, то сме „изложени на риск постоянно“. Той подобрява имунната система, подпомага на тялото да елиминира вредните микроорганизми и държи далеч всички видове хелминти (глисти).

10. Плодове

Всички пресни плодове са страхотни за ежедневна консумация. Най-добре е да ги в сезона им, но замразените плодове също са добра алтернатива. Имайте предвид обаче, че когато ги минат през някаква термична преработка или консервация, губят всичките си ползени вещества.

Храните, които могат да ни препазят от рак

11. Спанак

Този зеленчук съдържа огромно количество лутеин, който помага за защитата на имунната система, на очите и на цялостното здраве на жените. Лутеинът играе основна роля в овулацията и възможността жената да забременее.

12. Зехтин

Сред всички видове масло, зехтинът единствен може да се похвали със своите здравословни мазнини, киселини и флавоноиди. Той подпомага здравето на сърцето, както и за изграждането на силни и еластични кръвоносни съдове.

Ананас и овесени ядки ни правят по-млади

13. Кисело мляко

То трябва да се консумира ежедневно. Полезно е за всички, защото помага за поддържането на здравословна микрофлора на организма и подпомага храносмилането.

14. Яйца

Белтъците в яйцата са богат източник на протеини, Има много схващания, че трябва да внимаваме с жълтъците, тъй като не са много полезни за здравето ни. Последните проучвания обаче показват, че яденето на цяло яйце е много по-здравословно, отколкото хапването само на белтък.

Как захарта и алкохолът променят лицето ни?

15. Сушени плодове

Те са особено полезни през зимата, когато не са налице пресни плодове. Сушените плодове запазват много здравословни микроелементи и витамини. Те също така подпомагат имунна система през студените месеци на годината.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Здраве19 ФЕВРУАРИ 2020

5 начина да се заредим с енергия и тонус сутрин

Няколко нетрадиционни начина да направим сутрешната си рутина по-ползотворна

Здраве13 ФЕВРУАРИ 2020

Полезните храни, които не е добре да ядем вечер

Ябълките, ядките и бананите се усвояват добре през деня, но натоварват организма преди лягане

Здраве12 ФЕВРУАРИ 2020

Виното и шоколадът са полезни за кожата?

Да, благодарение на една тяхна обща съставка

Здраве08 ФЕВРУАРИ 2020

Забравете за безсънието с помощта на... розов шум

Вероятно сте чували за белия шум, но той дори не е най-ефективният начин да се преборим с безсънието