Храните, които са забранени през лятото

През горещите дни има някои продукти, които се налага да избягваме

Някои от тези храни през лятото лесно може да им се скъси трайността, други път влияят зле на тялото ни при по-високите температури.

През лятото е лесно да пазим здравословен начин на живот, защото така или иначе изпитваме спад в апетита. Но едновременно с това има и много храни, който без да знаем стават много опасни за нас в горещините. Те могат не само да нарушат диетата ни, но и да доведат до здравословни проблеми, затова трябва да ги избягваме. Ето с кои храни да внимавате:

Пикантни храни

Тук причината защо да ги избягваме е очевидна – парливите подправки повишават температурата на тялото ни, което искаме да избегнем през лятото. Освен това пикантните храни могат да разстроят стомаха и да прекаляването им като цяло да предизвика по-трайни проблеми.

Червеното месо

С по-високо съдържание на мазнини и холестероли, този тип меса са значително по-тежки и създават неприятно чувство в тялото ни. Освен това те по-лесно може да се развалят под влиянието на високите температури и да станат вредни за здравето.

Сушени плодове и ядки

Въпреки че сами по себе си сушените плодове, както и ядките, са много полезни, през лятото е добра идея да ги избягваме, защото при обработката им, тялото ни повишава температурата си значително и това може да се окаже опасно за здравето ни.

Пърженото

Подобно на червеното месо, този тип храни са тежки и затрудняват храносмилането. Така те предизвикват дискомфорт и се задействат термогенните процеси в тялото, които увеличават температурата.

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Здраве19 АВГУСТ 2019

Как се храни моделът на Victoria's Secret Роми Стридж

Ангелът ни показва тайната зад красивото й тяло

Здраве16 АВГУСТ 2019

Детокс с активен въглен - да или не?

Трендът с черните напитки и храни може би не е толкова здравословен, колкото си мислим

Здраве13 АВГУСТ 2019

5 храни, които не трябва да ядете преди плаж

Газирано, сладко и солено предизвикват подуване

Здраве05 АВГУСТ 2019

Най-опасните химикали в козметичните продукти

Пудрата и лакът за нокти крият канцерогени