Храните, които са забранени през лятото

През горещите дни има някои продукти, които се налага да избягваме

Някои от тези храни през лятото лесно може да им се скъси трайността, други път влияят зле на тялото ни при по-високите температури.

През лятото е лесно да пазим здравословен начин на живот, защото така или иначе изпитваме спад в апетита. Но едновременно с това има и много храни, който без да знаем стават много опасни за нас в горещините. Те могат не само да нарушат диетата ни, но и да доведат до здравословни проблеми, затова трябва да ги избягваме. Ето с кои храни да внимавате:

Пикантни храни

Тук причината защо да ги избягваме е очевидна – парливите подправки повишават температурата на тялото ни, което искаме да избегнем през лятото. Освен това пикантните храни могат да разстроят стомаха и да прекаляването им като цяло да предизвика по-трайни проблеми.

Червеното месо

С по-високо съдържание на мазнини и холестероли, този тип меса са значително по-тежки и създават неприятно чувство в тялото ни. Освен това те по-лесно може да се развалят под влиянието на високите температури и да станат вредни за здравето.

Сушени плодове и ядки

Въпреки че сами по себе си сушените плодове, както и ядките, са много полезни, през лятото е добра идея да ги избягваме, защото при обработката им, тялото ни повишава температурата си значително и това може да се окаже опасно за здравето ни.

Пърженото

Подобно на червеното месо, този тип храни са тежки и затрудняват храносмилането. Така те предизвикват дискомфорт и се задействат термогенните процеси в тялото, които увеличават температурата.

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Здраве17 ОКТОМВРИ 2019

За по-красиво лице, започнете да ходите по-бързо

Ходенето с бързо темпо ни поддържа по-млади и се изписва и върху лицето ни

Здраве16 ОКТОМВРИ 2019

Отговори на най-важните въпроси за антидепресантите

Как действат, водят ли до пристрастяване и още

Здраве15 ОКТОМВРИ 2019

Създадоха кафе, което не горчи

Напитката не се произвежда от зърна истинско кафе, а е формулирана в лаборатория

Здраве07 ОКТОМВРИ 2019

Фитнесът е особено важен за интровертите

Упражненията ги откъсват от проблемите и подобряват самочувствието