Гледай на света през жълти очила

Синята светлина от компютрите и телефоните може да се пребори единствено с жълти очила.

Знаем колко вредно е да стоим вперени в екраните постоянно, но въпреки това го правим. Това уврежда очите ни и влияе на съня ни. Но не и ако носим жълти очила.

Ако накрая на деня изпитвате болка в главата, а очите ви се замъгляват или парят, най-вероятно сте прекарали повечето си време днес пред екран… и най-вероятно имате нужда от жълти очила.

Как да се гримирате, ако носите очила

Всеки ден, най-често още от ставането и чак до заспиването, или държим телефон, или стоим пред компютър или гледаме телевизия. През това време сме изложени на влиянието на синята светлина, които тези устройства излъчват. Това влияе лошо на очите ни, както и на мозъчната дейност и следователно съня ни.

Но вече не можем просто да намалим излагането пред екраните, защото на повечето от нас работата е обвързана с това. И какво правим в такъв случай?

Затова са създадени жълтите очила или по-точно филтриращите синята светлина. Те имат за цел да намалят лошия ефект на облъчването. С едва забележимо жълто оцветяване успяват да неутрализират ефекта на светлината, която идва от екраните.

Оцветяването на стъклата може да се постигне и при очила с диоптър, така че за хората, които носят очила така или иначе не е проблем, а даже улеснение. Едновременно ще можете да си пазите зрението и съня!

Очилата, които покориха Instagram

Пасват ли очилата ви на вашия личен стил?

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Здраве21 АВГУСТ 2019

30-минутен фитнес и философия за здраво тяло от Кейт Ъптън

Тя тренира, за да се чувства силна. И съветва всички жени да се отърват от маниакалното следене на това колко точно сочи кантарът

Здраве19 АВГУСТ 2019

Как се храни моделът на Victoria's Secret Роми Стридж

Ангелът ни показва тайната зад красивото й тяло

Здраве16 АВГУСТ 2019

Детокс с активен въглен - да или не?

Трендът с черните напитки и храни може би не е толкова здравословен, колкото си мислим

Здраве13 АВГУСТ 2019

5 храни, които не трябва да ядете преди плаж

Газирано, сладко и солено предизвикват подуване