Здраве & Фитнес : Здраве20 ОКТОМВРИ 2016

Единственият витамин, който ви трябва според възрастта

Във всяка фаза на живота ни имаме нужда от различни добавки, за да сме здрави и пълноценни

Най-вероятно приемате набор от витамини в продължение на години, без значение на каква възраст сте.

Експертите са категорични, че независимо дали приемате мултивитамини, в различните фази от живота си, вие трябва да взимате специфични добавки, тъй като организмът ни се променя и съответно специфичните му нужди се променят.

Ако сте на 30+ години
Ако сте в 30-те си години и се опитвате да забременеете, вие трябва да увеличите приема на фолиева киселина. Тя намалява вероятността от появата на някои вродени дефекти в плода, както и намалява шансовете да получите (колкото и странно да звучи за тези години) инсулт или инфаркт. Ако не се опитвате да си имате бебе, е добре да приемате допълнително цинк и магнезий, които подпомагат добрата функция на сърдечно-съдовата система, добрата мозъчна дейност, благоприятстват растежа на клетките и ги защитава от вредното влияние на свободните радикали.

Ако сте на 40+ години
Витамин D е важен за всички, но за дамите над 40 години той е в недостатъчно количество. Това е особено важно, тъй като липсата на този витамин често се свързва с болести, които обикновено се появяват именно в това десетилетие, като остеопороза, рак и сърдечни заболявания.

Ако сте на 50+ години
В това десетилетие е важно да се започне с приема на мултивитамини, специално за дами над 50, тъй като в тях има по-високо съдържание на витамин B 12. Той е изключително важен за правилната функция на централната нервна система, спомага за доброто състояние на организма, за правилното и бързо протичане на обмяната на веществата, предотвратява появата на анемия.

Ако сте на 60+ години
След менопаузата, е необходимо организмът ви да получи достатъчно калий, за да се намали риска от инсулт. Задължително е и да включите прием на омега-3 мастни киселини, тъй като те помагат за облекчаването на симптомите на артрит.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Здраве21 ОКТОМВРИ 2019

Полезни енергийни напитки, приготвени лесно у дома

Ако се чувствате уморени и демотивирани, пригответе си тези вълщебни топли напитки вкъщи и се насладете на ефекта!

Здраве20 ОКТОМВРИ 2019

Комбинацията между тези храни е здравословна бомба за тялото ни

Тези четири комбинации от храни са не само вкусни, но и изключително пол

Здраве17 ОКТОМВРИ 2019

За по-красиво лице, започнете да ходите по-бързо

Ходенето с бързо темпо ни поддържа по-млади и се изписва и върху лицето ни

Здраве16 ОКТОМВРИ 2019

Отговори на най-важните въпроси за антидепресантите

Как действат, водят ли до пристрастяване и още