Чай срещу подуване на корема

Френските момичета се кълнат в този здравословен навик

Французите са също толкова добър пример за здравословен начин на живот и поддържането на добър баланс, колкото са и дамите от света на модата.

И имат доста добра причина: те умеят до съвършенство да се наслаждават на храната и доброто вино, но винаги знаят как да не преминават границата. И през лятото ние някак несъзнателно се обръщаме към примера на тези момичета, които изглеждат винаги стилно и в перфектна форма. Те разкриват своята тайна как да се справим с подутото коремче: с билков чай.

Как поддържат форма французойките

“Доколкото мога да си спомня, семейството ми винаги е имало този навик: след като приключим с вечерята, почистваме масата, оправяме чиниите и майка ми правеше голям чайник с билкова запарка”, споделя французойката Емили Дюран, автор на книги здравословен начин на живот и храни към Mindbodygreen. “Консумиран всяка вечер или през целия ден, чаят се счита за идеалният лек за всички малки неразположения, които може да имате.”

Ако обаче искаме да спрем подуването и да влезем във форма за лятото, Дюран съветва да си вземем анасон. “Звездовидният анасон е отличен за проблемите с подуването и с предотвратяване на газовете”, обяснява тя. “Под формата на чай лекът на баба ефективно ще подобри храносмилането и ще предотврати стомашните болки.”

Свалете един размер с тази вълшебна напитка

Как да приготвите чая?
“Поставете в чашата си една звезда анасон, залейте го с вряла вода и го покрийте с чинийка. Оставете го да подейства в продължение на 10 минути. След това премахнете анасона и го изпийте,” казва Дюран. “Ако искате да постигнете терапевтичен ефект, пийте по една чаша след всяко хранене. Аз лично пия след голямо ядене през уикенда.”

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Здраве22 ФЕВРУАРИ 2020

Важно! Намалете употребата на сух шампоан

Историята на Никол Бакстър от Белфаст стана вирална, след като жената сподели какво е причинил на скалпа й сухият шампоан

Здраве19 ФЕВРУАРИ 2020

5 начина да се заредим с енергия и тонус сутрин

Няколко нетрадиционни начина да направим сутрешната си рутина по-ползотворна

Здраве13 ФЕВРУАРИ 2020

Полезните храни, които не е добре да ядем вечер

Ябълките, ядките и бананите се усвояват добре през деня, но натоварват организма преди лягане

Здраве12 ФЕВРУАРИ 2020

Виното и шоколадът са полезни за кожата?

Да, благодарение на една тяхна обща съставка