Чай срещу подуване на корема

Френските момичета се кълнат в този здравословен навик

Французите са също толкова добър пример за здравословен начин на живот и поддържането на добър баланс, колкото са и дамите от света на модата.

И имат доста добра причина: те умеят до съвършенство да се наслаждават на храната и доброто вино, но винаги знаят как да не преминават границата. И през лятото ние някак несъзнателно се обръщаме към примера на тези момичета, които изглеждат винаги стилно и в перфектна форма. Те разкриват своята тайна как да се справим с подутото коремче: с билков чай.

Как поддържат форма французойките

“Доколкото мога да си спомня, семейството ми винаги е имало този навик: след като приключим с вечерята, почистваме масата, оправяме чиниите и майка ми правеше голям чайник с билкова запарка”, споделя французойката Емили Дюран, автор на книги здравословен начин на живот и храни към Mindbodygreen. “Консумиран всяка вечер или през целия ден, чаят се счита за идеалният лек за всички малки неразположения, които може да имате.”

Ако обаче искаме да спрем подуването и да влезем във форма за лятото, Дюран съветва да си вземем анасон. “Звездовидният анасон е отличен за проблемите с подуването и с предотвратяване на газовете”, обяснява тя. “Под формата на чай лекът на баба ефективно ще подобри храносмилането и ще предотврати стомашните болки.”

Свалете един размер с тази вълшебна напитка

Как да приготвите чая?
“Поставете в чашата си една звезда анасон, залейте го с вряла вода и го покрийте с чинийка. Оставете го да подейства в продължение на 10 минути. След това премахнете анасона и го изпийте,” казва Дюран. “Ако искате да постигнете терапевтичен ефект, пийте по една чаша след всяко хранене. Аз лично пия след голямо ядене през уикенда.”

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Здраве20 АПРИЛ 2019

Средиземноморската диета, която експертите препоръчват

С нея сваляме килограми без мъчителни лишения и подобряваме здравето си

Здраве11 АПРИЛ 2019

Какво причинява мигрената и как да се преборим с нея

Мигрената засяга над 12% от световното населениe и повечето от тях са жени

Здраве10 АПРИЛ 2019

30 идеи за пролетен детокс, споделени от читателки

Над 150 дами писаха на страницата ни във Фейсбук в отговор на съвместното ни предизвикателство с Klorane

Здраве08 АПРИЛ 2019

Храните, които правят косата ни красива

Грижата за красивата прическа започва от кухнята.