Бутилката ти за вода може да те трови?

Стъклена или пластмосова, и двата варианта рано или късно започват да ни вредят.

Всички знаем, че е важно да се хидратираме, но когато см навън е трудно да го правим. Затова и избираме бутилките, но дали това е добър вариант?

Бутилката за многократна употреба е новият хит в здравословния начин на живот. По-добра е за природата, както и за джоба ти, а и изглеждат страхотно на снимки. Само че те също са нож с две остриета.

Заради постоянната им употреба те лесно задържат бактерии и неприятни вещества. Ако не са почуствани правилно и достатъчно често, могат да ни донесат много неприятности.

Ароматите, които могат да подобрят здравето ни

Свикнали сме да чуваме, че една стъклена бутилка например може да издържи няколко години. Но истината е, че много зависи от качеството на съда. Най-универсалното правило е да се ориентираме по миризмата, която се появи.

Трябва да мием бутилката си всеки ден, както мием всяко друго нещо. Много хора решават, че щом така или иначе се използва само за вода, бутилката може да не се мие толкова често. Точно това и забързва процеса на създаване на бактерии в нея.

Когато обаче сме се погрижили ежедневно да е измивана, а битулката продължава да има специфична миризма, значи е време да се разделим с нея.

Ако правилно я използваме, можем да си спестим много болести и неприятности за организма.

Как да работите на компютър, без да пречите на здравето си?

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Здраве26 МАРТ 2019

Голямата, грозна лъжа на един веган инфлуенсър

Йована Мендоса години наред е заблуждавала последователите си за ползите от режима, докато в действителност диетата е увредила здравето й

Здраве25 МАРТ 2019

5 начина как да подобрим стойката си

Ако често се улавяте да стоите изгърбени или да клоните на една страна, може би трябва да направите тези 5 неща, за да подобрите стойката си.

Здраве21 МАРТ 2019

Ендометриозата пречи на 1 от 10 жени да има деца

Март е месецът за разпространяване на информация за ендометриозата.

Здраве20 МАРТ 2019

Гледай на света през жълти очила

Синята светлина от компютрите и телефоните може да се пребори единствено с жълти очила.