Здраве & Фитнес : Здраве31 ОКТОМВРИ 2018

5 признака, че страдате от диабет

Умората и проблемите с теглото са едни от основните симптоми

Повечето симптоми обикновено са резултат от стреса, поради което често ги пренебрегваме

Според едно проучване на Центъра за контрол и превенция на заболяванията, 30 милиона американци страдат от диабет, а 84 милиона са в преддиабетната фаза, при която нивата на кръвната захар са много високи, но не достатъчно, за да се развие заболяването.

По-стряскаща е цифрата на хората в преддиабет, които не подозират, че са в риск: 90% от американското население.

Много от симптомите, които показват, че тялото е на прага на едно от най-коварните заболявания, често са пренебрегвани, тъй като са резултат от напрегнатото ежедневие и нездравословния начин на живот.

Етои кои са 5-те признака, издаващи, че може да се намирате в преддиабетна или диабетна фаза:

Често тичате към тоалетната. Когато в кръвта има твърде много и излишна захар, тялото се опитва да я изхвърли чрез урината. Ако забележите, че твърде често изпитвате нужда да уринирате, особено през нощта, консултирайте се с лекар.

Неутолима жажда. Дехидратацията е често срещан проблем в наше време, имайки предвид редовната консумация на кофеин и недоспиването. Ако усетите, че не може да утолите жаждата си, нито с вода, нито с газирани напитки, това може да е симптом на преддиабет.

Защо пушенето води до стрии и диабет?

Лош дъх. Когато сте дехидратирани заради високите нива на кръвната ви захар, устата също пресъхва и така в нея се развиват бактерии, които предизвикват много неприятен дъх. Ако пастата и водата за уста не помагат да се справите с лошия дъх, обърнете се към личния си лекар.

Бавно заздравяваща кожа. Ако раните и синините ви не изчезват бързо и лесно, е възможно да страдате от диабет. Захарта в кръвта ви забавя процесите на оздравяване, като увеличава кръвното налягане и така кръвоносните съдове се стесняват и на тялото му трябва повече време да се възстанови.

С какво да се храним според кръвната група

Нежелана загуба на тегло. Колкото и изкушаващо да звучи да отслабнете внезапно и безпричинно, всъщност е опасно за здравето и може да е симптом на диабет. Когато страдате от инсулинова резистентност, тялото започва да гори собствените си мазнини и мускули и така губите много килограми.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Здраве16 СЕПТЕМВРИ 2019

Витамините, от които децата ни се нуждаят

И въобще добра идея ли е да даваме витамини под формата на хранителна добавка на децата си?

Здраве16 СЕПТЕМВРИ 2019

Енергийно зареждане в началото на новия сезон

Не падайте в плен на есенната умора - можете да се предпазите с тези няколко стъпки

Здраве13 СЕПТЕМВРИ 2019

Искате бърз метаболизъм? Правете тези 5 неща всеки ден

Кои добавки да не забравяме и защо да наблегнем на тежестите

Здраве07 СЕПТЕМВРИ 2019

Има ли връзка между щастието и красивото тяло?

Сбогувайте се едновременно със стреса и излишните килограми