Здраве & Фитнес : Здраве31 ОКТОМВРИ 2018

5 признака, че страдате от диабет

Умората и проблемите с теглото са едни от основните симптоми

Повечето симптоми обикновено са резултат от стреса, поради което често ги пренебрегваме

Според едно проучване на Центъра за контрол и превенция на заболяванията, 30 милиона американци страдат от диабет, а 84 милиона са в преддиабетната фаза, при която нивата на кръвната захар са много високи, но не достатъчно, за да се развие заболяването.

По-стряскаща е цифрата на хората в преддиабет, които не подозират, че са в риск: 90% от американското население.

Много от симптомите, които показват, че тялото е на прага на едно от най-коварните заболявания, често са пренебрегвани, тъй като са резултат от напрегнатото ежедневие и нездравословния начин на живот.

Етои кои са 5-те признака, издаващи, че може да се намирате в преддиабетна или диабетна фаза:

Често тичате към тоалетната. Когато в кръвта има твърде много и излишна захар, тялото се опитва да я изхвърли чрез урината. Ако забележите, че твърде често изпитвате нужда да уринирате, особено през нощта, консултирайте се с лекар.

Неутолима жажда. Дехидратацията е често срещан проблем в наше време, имайки предвид редовната консумация на кофеин и недоспиването. Ако усетите, че не може да утолите жаждата си, нито с вода, нито с газирани напитки, това може да е симптом на преддиабет.

Защо пушенето води до стрии и диабет?

Лош дъх. Когато сте дехидратирани заради високите нива на кръвната ви захар, устата също пресъхва и така в нея се развиват бактерии, които предизвикват много неприятен дъх. Ако пастата и водата за уста не помагат да се справите с лошия дъх, обърнете се към личния си лекар.

Бавно заздравяваща кожа. Ако раните и синините ви не изчезват бързо и лесно, е възможно да страдате от диабет. Захарта в кръвта ви забавя процесите на оздравяване, като увеличава кръвното налягане и така кръвоносните съдове се стесняват и на тялото му трябва повече време да се възстанови.

С какво да се храним според кръвната група

Нежелана загуба на тегло. Колкото и изкушаващо да звучи да отслабнете внезапно и безпричинно, всъщност е опасно за здравето и може да е симптом на диабет. Когато страдате от инсулинова резистентност, тялото започва да гори собствените си мазнини и мускули и така губите много килограми.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Здраве22 ФЕВРУАРИ 2020

Важно! Намалете употребата на сух шампоан

Историята на Никол Бакстър от Белфаст стана вирална, след като жената сподели какво е причинил на скалпа й сухият шампоан

Здраве19 ФЕВРУАРИ 2020

5 начина да се заредим с енергия и тонус сутрин

Няколко нетрадиционни начина да направим сутрешната си рутина по-ползотворна

Здраве13 ФЕВРУАРИ 2020

Полезните храни, които не е добре да ядем вечер

Ябълките, ядките и бананите се усвояват добре през деня, но натоварват организма преди лягане

Здраве12 ФЕВРУАРИ 2020

Виното и шоколадът са полезни за кожата?

Да, благодарение на една тяхна обща съставка