Здраве & Фитнес : Здраве21 ФЕВРУАРИ 2019

4 алтернативни терапии за по-здрава имунна система

Не всичко е в здравословната храна, добавките и спорта

Ако се храните здравословно и разнообразно, тренирате редовно и приемате допълнително витамини, със сигурност ще сте в добро здраве и е много вероятно да сте и super woman, щом намирате време за всичко това.

Здравата имунна система се постига с много усилия и постоянство, но има и някои алтернативни терапии, които да ви помогнат да укрепите здравето на организма си и така да се предпазите от доста заболявание и грипни състояния.

Храните, които удължават живота

#Хомеопатия. Това е един от най-известните и дори признати от Световната здравна организация начини за засилване на защитните механизми на тялото. Хомеопатията въздейства върху физическото, емоционалното и менталното здраве. Благодарение на тази терапия не само ще се справите с инфекциите, случващи се в тялото ви, но и ще вземете превантивни мерки срещу развитието на нови.

#Акупунктура. Тази терапия укрепва капацитета на защитните функции на тялото, както и капацитета на имунния отговор на тялото. Иглите, поставени на строго специфични места, въздействат върху определени органи като ги стимулират да се справят по-бързо и лесно с наличните заболявания/инфекции, или със симптомите на бъдещи такива.

За повече енергия, заменете кофеина с джинджифил

#Рефлексология. Чрез специфично налягане върху определени точки на крака, ухото и дланта (както и други зони по тялото) се влияе върху цялостното здраве на организма. Тази терапия се прилага като допълнителен “стимулант” за заздравяване на имунната система, т.е. я правете или в комбинация с друга, или в съчетание с един по-здравословен начин на живот.

Цветът на очите подказва какво е здравето ни

#Шиатсу. Тази терапия се базира на акупунктурата, но вместо игли се прилага натиск върху същите точки. Шиатсу се смята за идеален помощник в борбата със стреса, който пък е враг номер едно на имунната система и здравето като цяло. Терапията благоприятства и лечението на главоболия, безсъние, констипация и лошо храносмилане. Чрез нея ще засилите кръвообращението си, а както знаем когато кръвта достигне до всички органи, те работят далеч по-добре.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Здраве18 СЕПТЕМВРИ 2019

Два вида фибри ни помагат да бъдем здрави и слаби

Всичко, което трябва да знаете за разтворимите и неразтворимите фибри

Здраве16 СЕПТЕМВРИ 2019

Витамините, от които децата ни се нуждаят

И въобще добра идея ли е да даваме витамини под формата на хранителна добавка на децата си?

Здраве16 СЕПТЕМВРИ 2019

Енергийно зареждане в началото на новия сезон

Не падайте в плен на есенната умора - можете да се предпазите с тези няколко стъпки

Здраве13 СЕПТЕМВРИ 2019

Искате бърз метаболизъм? Правете тези 5 неща всеки ден

Кои добавки да не забравяме и защо да наблегнем на тежестите