Трябва поне месец, за да видите резултат от тренировките

Межу 4 и 12 седмици ви трябват, за да оформите мечтаното тяло

Няма да се лъжем – за да постигнем мечтаната форма и да я задържим дълго време, трябва да положим неистови усилия не само на масата, но и във фитнеса.

И разбира се, първото нещо, което ни вълнува след това е кога ще видим резултат от своите усилия. Или иначе казано, когато ще видим добре оформени мускули.

Това е един много важен въпрос, тъй като често хората се отказват от тренировките, след като не виждат резултат след седмица-две потене над уредите. На първо място трябва да знаете, че за да видите добре оформени мускули, ще трябва да бъдете търпеливи.

Забравете плановете, когато тренирате

Истината е, че всичко зависи от това дали сте тренирали някога и колко, както и колко често и колко интензивно тренирате в момента. Специалистите обясняват, че обикновено се виждат резултати между 4 и 12 седмици. Или иначе казано – трябват 4 седмици, за да видите вие резултати, 8 седмици – да ги видят близките ви и 12 седмици – за останалия свят.

И ако това ви се струва като много време, обърнете внимание на другите признаци, че тренировките са ефикасни, като например това, че изкачвате стълби без да се задъхвате, имате повече енергия, щастливи сте.

Ако ви се иска да оформите мускулите си възможно най-бързо, съсредоточете се върху упражненията с тежести, както и интервалните тренировки, като ги правете поне 3-4 дни седмично. Това ще ускори метаболизма ви, по-бързо ще изгорите мазнините, за да се покажат мускулите.

7 фитнес хитрини, които не знаехте досега

Също така не забравяйте да си давате почивка между тренировките, за да позволите на тялото да се възстанови – ако прекалите, може да се сдобиете с травма.

Не забравяйте и диетата – ако мускулите са целта ви, добавете повече протеини в менюто си. Започнете с грамаж, равен на теглото ви. Може и да ви звучи много, но мускулите имат нужда от тази енергия, за да издържат по време на тежка тренировка и след това да се възстановят.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ФИТНЕС

Фитнес18 СЕПТЕМВРИ 2019

Как тренират българските фитнес инфлуенсъри?

Как фитнес инфлуенсърите у нас се грижат за фигурата си, какви са любимите им тренировки и още

Фитнес17 СЕПТЕМВРИ 2019

Тренировка за стегнато тяло само с един фитнес уред

Можете да го използвате както във фитнеса, така и у дома

Фитнес02 СЕПТЕМВРИ 2019

Фитнес треньорът в задния ви джоб - инстаграм профилите за упражнения, които трябва да следвате

Съветите на тези инфлуенсъри ще преобразят тялото ви

Фитнес15 АВГУСТ 2019

Тренировки без тежести за дупе и крака от фитнес инфлуенсърите

Всяка една от тях можете да направите навсякъде и не изискват никакво оборудване