Тренировката за перфектното тяло на плажа… се прави на плажа

Синди Крауфорд не случайно ги препоръчва

Тренировката на плажа не е само сценарий от клип за отслабване през 90те, а много добър начин да свалим килограми. Ето какво откроява този тип физическа активност от останалите.

Цяла година се подготвяме за дните през лятото, когато искаме тялото ни да изглежда максимално добре. А междувременно тренировката, която най-много ще ни помогне да отслабнем е тази на плажа.

Защо плажната ивица е толкова подходящо място да тренираме? Според изследванията, упражненията, които правим на брега на морето, особено, ако е в ранните части на деня, са много по-полезни за цялото ни здраве. Това е така, защото там въздухът е обогатен на кислород и йод, което прочиства тялото ни.

Проучванията показват, че хората, които тренират на морето сутрин, често са с по-силна имунна система.

Освен това наличието на обогатен въздух подобрява възстановяването на мускулите ни след тренировка и така избягваме неприятната мускулна треска на следващия ден, а самите упражнения изпълняваме по-правилно и пълноценно.

Тренировките във водата елиминират целулита

Същевременно, пясъкът на плажа създава съпротивление, което прави всяко едно движение по-трудно и по-ефикасно по време на тренировка. Вероятно всички сме усетили този ефект, когато се разхождаме по плажа. Представете си да правите напъди така – резултатът е още по-добър.

Разбира се, никак не трябва да пренебрегваме и факта, че тренировките на красиво място, ни карат да се чувстваме по-мотивирани да вложим всичко от себе си. Така че докато сте на почивка на морето, защо не вмъкнете и една бърза сутрешна тренировка в плана за деня?

Не слушайте съветите на фитнес експертите

Плосък корем само за 10 минути на ден

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ФИТНЕС

Фитнес15 АВГУСТ 2019

Тренировки без тежести за дупе и крака от фитнес инфлуенсърите

Всяка една от тях можете да направите навсякъде и не изискват никакво оборудване

Фитнес12 АВГУСТ 2019

Бути йога - забавният начин да отслабваме

Не, името не идва от думата "booty"

Фитнес02 АВГУСТ 2019

Инста-вдъхновение за по-тънка талия

Избрахме няколко много добри комплекса с упражнения, които се изпълняват в домашни условия

Фитнес31 ЮЛИ 2019

Кардио тренировките, които не изискват уреди

И са по-добри от джогинга