С тези упражнения бързо ще стегнете корема

10 предложения как да разнообразите тренировката си

Легнете на пода и вдигнете краката, като с коленете образувате 90-градусов ъгъл. Вземете две гирички в ръце и ги вдигнете право напред. Започнете да ги движите докато стигнете позицията над главата, като не помръдвате краката. Направете 3 серии от 15 повторения.

Седнете на земята, като краката ви са сгънати в коленете. Вземете една 5-килограмова гиричка в двете ръце и започнете да се усуквате наляво и надясно. Направете 16 пълни завъртания във всяка страна. Направете три серии.

Застанете на колене върху постелка. Вземете една 5-килограмова гира в ръцете си. Стегнете корема и започнете постепенно да се движите назад, като се опитайте да задържите торса си в права линия. Направете 3 серии от 15 повторения.

Заемете поза планк с изправени към пода ръце. Вземете по една гира във всяка ръка. Започнете да усуквате тяло, като вдигате ръката към тавана. Направете 3 серии от 15 повторения с всяка ръка.

Легнете по гръб с поставени до тялото ръце. Вдигнете леко единия крак като го държите на няколко сантиметра над пода, докато вдигате другия право нагоре към тавана. Върнете в изходна позиция и повторете с другия крак. Направете 3 серии от 20 повторения.

Вземете една гира в двете ръце и я вдигнете над главата. Започнете бавно да се навеждате наляво и после надясно. Направете 3 серии по 20 потворения.

Заемете поза на четири крака, с колене на пода. Протегнете напред дясната си ръка, като едновременно с това вдигнете левия крак назад. Задръжте няколко секунди и върнете в изходна позиция. Повторете същото с лявата ръка и десния крак. Направете 3 серии от 15 повторения.

Застанете на четири крака на пода. Повдигнете левия си крак назад и максимално нагоре. След това го сгънете в коляното напред и отново го върнете нагоре. Повторете 10 пъти. Направете същото и с другия крак. Напрвете 3 серии.

Вземете една гиричка в ръката, другата е опряна в коляното. Застанете в плитък клек, докато ръката ви с гирата сочи надолу. Вдигнете нагоре и назад. Направете 15 повторения и след това повторете и с другата ръка.

Заемете поза планк, като коленете ви са опряно едно в друго. Скочете напред и усучете торса си в дясно. Върнете в изходна позиция. Повторете и на другата страна. Направете общо 20 повторения с всеки крак.

Нека бъдем честни: коремните преси не са най-вълнуващите упражнения. А и не винаги са най-ефективният начин да постигнем перфектна преса.

Затова пък има много видове движения, които тонизират тази част от тялото и сопяват мазнините около талията. А повечето от тях дори не са толкова сложни и трудни за изпълнение, но затова пък са много ефективни. Ако и вие сте отегчени от коремните преси, може да ги замените с някои от следните предложения:

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ФИТНЕС

Фитнес01 АПРИЛ 2020

7-минутна тренировка против целулит

За да я направите ви, трябват само леки тежести

Фитнес29 МАРТ 2020

Табата тренировки, ако разполагате с 4, 12 или 40 минути

Тренировки за бързо стягане на тялото и тонус

Фитнес27 МАРТ 2020

Back to Basics: Най-добрите ретро тренировки, които ще ви върнат назад във времето

Влезте във форма със Синди Крауфорд, Били Банкс и Джейн Фонда

Фитнес25 МАРТ 2020

Изгаряме 500 калории за 45 минути с баре тренировката

За минимално време изгорете множество калории