Най-важното за релефен корем

Мечтаната коремна преса е възможна

Винаги можете да се окуражавате по пътя към постигането на най-доброто от себе си с факта, че всяко нещо си има ключови моменти.

Така е и с оформянето на перфектната коремна мускулатура.

Целта в оформянето на плоския корем е намаляването на мастните компоненти до минимални стойности и премахването на излишната извънклетъчна течност, като едновременно се съхрани максималния процент мускулна маса. Бързаме да ви огорчим, че това не става бързо. Най-добре е, ако искате идеален корем за лятото, да започнете с него няколко месеца преди това. Но нищо не ви пречи (дори е препоръчително) да започнете и точно в този момент.

На първо място е добре да определите състава на тялото си (можете да го направите във всеки фитнес): това е нужно, за да се изчисли точно калоричното съдържание на храната и количеството на протеините, мазнините и въглехидратите в грамове. Например, ако тежите 60 кг, започнете със 180 гр въглехидрати, 100 гр протеини и 50 гр мазнини. Изчистете простите захари и храните с високо съдържание на натрий. Като цяло количеството на въглехидратите и мазнините трябва да бъде намалено.

Завиждаме им за коремната преса

Тренировките също са строго индивидуални. За да постигнете максимални резултати в началото е добре да изберете комбинация от 3 силови и 2 кардио тренировки в седмицата. През целия период на оформяне на коремната преса степента на интензивност и обемът на силовите тренировки варират, а количеството на кардио тренировки се увеличава на всеки две седмици.

Задължително си съставете план за тренировки и хранене и не отстъпвайте нито крачка или ден от него. И никаква самоинициатива: следвайте инструкциите на специалист.

Упражненията за корем, които можете да правите в леглото

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ФИТНЕС

Фитнес11 ЮНИ 2019

Срамувам се да тренирам във фитнес салон - какво да правя?

Проучване показва, че 65% от жените избягват да тренират във фитнес салони, защото се страхуват да не ги обсъждат.

Фитнес07 ЮНИ 2019

12 вида планк упражнения, които тренират цялото тяло

Може да ги правим навсякъде и по всяко време

Фитнес04 ЮНИ 2019

Кейт Хъдсън в перфектна форма 8 месеца след раждането

Актрисата влезе във форма за отрицателно време

Фитнес25 МАЙ 2019

Можем ли да отслабнем с разходки?

Спорът за това дали разходките са помощници в отслабването, или не продължава