Най-важното за релефен корем

Мечтаната коремна преса е възможна

Винаги можете да се окуражавате по пътя към постигането на най-доброто от себе си с факта, че всяко нещо си има ключови моменти.

Така е и с оформянето на перфектната коремна мускулатура.

Целта в оформянето на плоския корем е намаляването на мастните компоненти до минимални стойности и премахването на излишната извънклетъчна течност, като едновременно се съхрани максималния процент мускулна маса. Бързаме да ви огорчим, че това не става бързо. Най-добре е, ако искате идеален корем за лятото, да започнете с него няколко месеца преди това. Но нищо не ви пречи (дори е препоръчително) да започнете и точно в този момент.

На първо място е добре да определите състава на тялото си (можете да го направите във всеки фитнес): това е нужно, за да се изчисли точно калоричното съдържание на храната и количеството на протеините, мазнините и въглехидратите в грамове. Например, ако тежите 60 кг, започнете със 180 гр въглехидрати, 100 гр протеини и 50 гр мазнини. Изчистете простите захари и храните с високо съдържание на натрий. Като цяло количеството на въглехидратите и мазнините трябва да бъде намалено.

Завиждаме им за коремната преса

Тренировките също са строго индивидуални. За да постигнете максимални резултати в началото е добре да изберете комбинация от 3 силови и 2 кардио тренировки в седмицата. През целия период на оформяне на коремната преса степента на интензивност и обемът на силовите тренировки варират, а количеството на кардио тренировки се увеличава на всеки две седмици.

Задължително си съставете план за тренировки и хранене и не отстъпвайте нито крачка или ден от него. И никаква самоинициатива: следвайте инструкциите на специалист.

Упражненията за корем, които можете да правите в леглото

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ФИТНЕС

Фитнес11 ОКТОМВРИ 2019

Фитнес митовете, които пречат на добрата форма

Понякога рано сутрин не е най-доброто време за тренировка

Фитнес11 ОКТОМВРИ 2019

Планк в 5 степени укрепва и извайва корема

От йога инструктора Челси Скот

Фитнес24 СЕПТЕМВРИ 2019

20-минутните тренировки на моделите

+ Бонус една тренировка само 10 минути

Фитнес18 СЕПТЕМВРИ 2019

Как тренират българските фитнес инфлуенсъри?

Как фитнес инфлуенсърите у нас се грижат за фигурата си, какви са любимите им тренировки и още