Можем ли да отслабнем с разходки?

Спорът за това дали разходките са помощници в отслабването, или не продължава

Французойките казват, че поддържат тялото си с много разходки и движение през деня. Това, макар и вярно, може да бъде объркващо.

С ходене наистина се изгарят калории, по-точно 100 за 15 минути. Но това трудно може да се превърне в основната причина да отслабнем.

Повечето от нас рядко се разхождат дълго време всеки ден, и то винаги с бърз ход. А само това е начинът да постигнем достатъчно бързо изгаряне на калории, което да доведе до загубата на килограми.

Но пък ако не вмъкваме поне по 20 минути разхождане на ден, също ще ни бъде по-трудно да се отървем от излишните телесни мазнини дългосрочно. Дори и да полагаме много усилия във фитнеса, това пак не е достатъчна активност, защото обикновено прекарваме останалото си време в седнало положение.

Освен това разходките стимулират развитието на мускулите и визуално “стягат” краката. И понеже, за да вървим балансирано активираме и коремните си мускули и работим цялостно върху тялото си, често разходките водят до намаляне на обиколката на ханша.

Няколко начина да изгорим 100 калории

Всъщност е проведено изследване с жени, страдащи от наднормено тегло, които вървели по 50-70 минути по три дни в седмицата и за една година намалили процента си подкожни мазнини с до 1.5%, а обиколката си с 2.8см, без да променят нищо друго в начина си на живот.

Един съвет от нас: 

Пийте чай след разходката. Според изследвания на списанията “Nutrition” и “Journal of Health Sciencехората, които пиели по три до пет чаши на ден чай, изгаряли по-лесно калории по време на физическа активност. Най-добрият вариант е да излезем на разходка сутрин преди закуска, когато сме в калориен дефицит. После да се приберем и да изпием една чаша чай и по-късно през деня да тренираме активно.

Трикчетата, които да ви спасят от напълняване през уикенда

Как да се справим с килограмите, натрупани при стрес

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ФИТНЕС

Фитнес26 ЮНИ 2019

Пътят на Ана Виктория към здравето

Днес тя е фитнес гуру, а до неотдавна е била пристрастена към бързата храна

Фитнес25 ЮНИ 2019

Тренировките на Кейт Бекинсейл не са от най-типичните

... понякога звездата тренира с коза на гърба си, понякога пък си носи тоалетна чиния във фитнеса

Фитнес20 ЮНИ 2019

Най-доброто упражнение с тежести за повдигнато дупе

Инструкторът на Ким Кардашиян споделя

Фитнес18 ЮНИ 2019

Наръчник за тренировките навън през лятото

Ако хубавото време ви изкушава за една добра тренировка, вижте какво трябва да знаете преди това