Митовете във фитнеса, на които да не вярваме

Кои са най-разпространените лъжи в интернет

Когато решим да отслабнем, веднага се втурваме да изпробваме всички диети и упражнения, обещаващи чудеса с тялото ни, които намерим в интернет.

Истината е, че отслабването е чисто индивидуално и зависи не само от гена, структурата ни, но и от здравословното ни състояние. Често обаче се сблъскваме с някои митове, които само объркват нашата представа за това как правилно да отслабнем. Ето кои са най-разпространените:

Най-ефективните и кратки тренировки за стягане на тялото

За плосък корем трябват упражнения

И да, и не. Единственият начин да изгорите мазнините в тази зона на тялото е чрез диета. Можете да правите коремни преси колкото си искате и пак няма да наблюдавате никакви резултати, освен ако не ги комбинирате със здравословен режим на хранене и кардио тренировки. Това включва и пълното игнориране на бързото хранене, намаляване на приема на алкохол и яденето на много свежи плодове, зеленчуци, както и нужната доза протеини, под формата на пиле, риба и нискомаслени сирене и кашкавал. Колкото до кардио тренировките, уверете се, че ги правите правилно, като е желателно да са по 30 мин. поне 5 пъти в седмицата.

Отслабване на определени места

Колкото и да се опитвате, няма как да разберете къде точно губите тегло. Възможно е да имате повече натрупвания мазнини по бедрата и дупето, но това изобщо не значи, че когато губите тегло, ще отслабвате точно там. Тялото се отървава от излишните килограми постепенно и от различните области, а не последователно.

Упражнения за корем, които можете да правите в леглото

Винаги има по-лесен начин

Не ви е отнело две седмици да качите килограми, няма и да ви отнеме две, за да ги свалите. Забравете идеята, че трябва да свалите 3 размера в рамките на един месец. Направете го по правилния начин, за да запазите теглото и формата си за по-дълго. Освен това трябва да промените и начина си на живот, за да не се окажете с върнати двойно килограми.

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ФИТНЕС

Фитнес16 МАЙ 2019

Фитнес тенденциите тази година

Всяка година има нещо ново модерно във фитнеса и това са тенденциите този път

Фитнес15 МАЙ 2019

Тренировките на интровертите

Не ви харесва претъпкания фитнес? Това са тренировките за вас

Фитнес09 МАЙ 2019

Теодора Бургазлиева за тялото си след раждането на близнаците

Теди е качила 30 килограма, но вече е в завидна форма

Фитнес23 АПРИЛ 2019

Диетата и фитнес режимът на Моника Белучи

"Аз съм като акула, имам нужда постоянно да се движа, за да живея"