Кога е най-доброто време от деня да тренираме?

Някои казват сутрин, други следобед, кога всъщност е най-добре?

Когато искаме да сме сериозни по отношение на това как тренираме, трябва за помислим за много неща. Сред тях, едно от най-важните е таймингът.

Някой ще каже – какво значение има кога тренираме, ако все пак го правим? Всъщност времето, в което избираме да сме активни може да има голямо влияние върху резултата, който получаваме.

Според много изследвания да тренираме сутрин е по-добрата идея, защото така оставяме на тялото ни възможност да изгаря калории през целия ден. Доказан факт е, че не отслабваш само по време на тренировката, ами и след нея, стига да не прекалиш с въглехидратите.

Как вредим на кожата си, когато тренираме?

Това също така се отразява и на качеството на съня ни. Но едновременно с това сваля и кръвното налягане. Понякога това може да се превърне в проблем и да доведе до умора през останалата част на деня.

От друга страна пък в ранната част на следобеда, тялото ни се е заредило с достатъчно енергия от храненията през деня до този момент и температурата ни се е повишила. Затова тренирането през периода от 14 до 18 часа се оказва най-полезно за нас.

Какво да правим, когато диетите спрат да действат?

През това време най-бързо забързваме ритъма на сърцето си, изгарянето на калориите започва по-лесно и по-скоро по време на тренировката. Това е заради подобрената работа на мускулите и активността на ензимите през тази част на деня.

Допълнителен плюс е, че повечето хора работят от сутринта и ставането рано за тренировка понякога може да бъде обезкуражаващо. А добрата мотивация е една важна част от процеса също.

Трениране 4 пъти седмично е оптималният вариант

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ФИТНЕС

Фитнес11 ЮНИ 2019

Срамувам се да тренирам във фитнес салон - какво да правя?

Проучване показва, че 65% от жените избягват да тренират във фитнес салони, защото се страхуват да не ги обсъждат.

Фитнес07 ЮНИ 2019

12 вида планк упражнения, които тренират цялото тяло

Може да ги правим навсякъде и по всяко време

Фитнес04 ЮНИ 2019

Кейт Хъдсън в перфектна форма 8 месеца след раждането

Актрисата влезе във форма за отрицателно време

Фитнес25 МАЙ 2019

Можем ли да отслабнем с разходки?

Спорът за това дали разходките са помощници в отслабването, или не продължава