Кардиото, което ще ни вкара във форма

За да постигнем перфектната форма, към която сме се стремяли цял живот, трябва да заложим на упражнения с тежести на правилното кардио. Експертите се кълнат в чудодейните качества на точно четити упражнения. Фитнес инструкторите съветват да включим едно от следващите движения в спортната си програма и тялото ни съвсем скоро ще започне да топи сантиметри […]

За да постигнем перфектната форма, към която сме се стремяли цял живот, трябва да заложим на упражнения с тежести на правилното кардио.

Експертите се кълнат в чудодейните качества на точно четити упражнения. Фитнес инструкторите съветват да включим едно от следващите движения в спортната си програма и тялото ни съвсем скоро ще започне да топи сантиметри от самосебе си.

Скачане на въже

Това е едно от най-ефективните кардио упражнения, което може да изпълнявате навсякъде. То е много интензивно и изгаря до 600 калории на час. Ако сте начинаещи, започнете с 30 секунди упражнения, след това увеличете на минута, минута и половина и т.н. Бавно ще започнете да бъдете по-издържливи, но бъдете сигурни, че то ще ви помогне да изградите едно невероятно тяло.

Гребане

Ако сте любител на водата и водните спортове, най-вероятно знаете, че гребането е невероятно ефективно кардио упражнение. При неговото изпълнение, се включват толкова много мускули наведнъж, че вие започвате да изгаряте повече калории. Разбира се, повечето от нас нямат възможност да ходят да глебат в някое езеро, затова експертите дават и своето решение. Повечето спортни зали имат машина за гребане. Опитайте и ще бъдете изненадани колко добре работи. Като начинаещи започнете с 2 минути по 5 серии и увеличавайте с минута, докато стигнете около 10-15 минути в даден момент.

Бягане

Тичането на дълги разстояния може да бъде по-ефективно, отколкото си мислите. То не само топи калории, но и перфектно оформя силуета и всеки път вие ставате все по-издържливи. Тук обаче има един важен момент: спринтът е в основата. Начинаещите дами нека започнат със спринт за 15 секунди, след това да ходят пеш за около една минута. Повторете този цикъл 5 пъти.

Интервална тренировка

HIIT е може би една от най-интензивните и ефективни тренировки. Тук не става дума за едно упражнение, а за начина, по който се изпълнява. Много е сходно със спринта. Ето как се изпълнява: първо правите едно упражнение с умерена интензивност (за около 10-30 секунди) и след това внезапно забързвате темпото, до колкото ви позволява издържливостта (отново за около 10-30 секунди). Може да опитате всичко: плуване, бягане, гребане, планински катерач… Важна е смяната на интезитета.

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ФИТНЕС

Фитнес11 ЮНИ 2019

Срамувам се да тренирам във фитнес салон - какво да правя?

Проучване показва, че 65% от жените избягват да тренират във фитнес салони, защото се страхуват да не ги обсъждат.

Фитнес07 ЮНИ 2019

12 вида планк упражнения, които тренират цялото тяло

Може да ги правим навсякъде и по всяко време

Фитнес04 ЮНИ 2019

Кейт Хъдсън в перфектна форма 8 месеца след раждането

Актрисата влезе във форма за отрицателно време

Фитнес25 МАЙ 2019

Можем ли да отслабнем с разходки?

Спорът за това дали разходките са помощници в отслабването, или не продължава