Здраве & Фитнес : Фитнес11 ОКТОМВРИ 2019

Фитнес митовете, които пречат на добрата форма

Понякога рано сутрин не е най-доброто време за тренировка

Замисляли ли сте се какво ще стане, ако следвате абсолютно всеки съвет, относно тренировките, който някога сте получили или прочели? Определено не ви го препоръчваме.

Разграничаването на препоръките, които си заслужават от тези, които са отживелица и не са много разумни може да е доста сложна задача, затова събрахме най-вредните митове за фитнеса, които трябва да се постараете да избягвате.

Най-доброто време за тренировка е сутрин

Най-доброто време за упражнения всъщност е тогава, когато на вас ви се тренира или когато изобщо имате време да го направите. Някои хора се кълнат, че сутрешните тренировки им дават повече енергия, докато за други посещението на фитнеса след работа е по-удачно. Тук няма правилен отговор, но трябва да запомните следните неща: избягвайте интензивните тренировки вечер, защото след тях в мозъка се отделят химикали, които могат да ви попречат да заспите; никога не тренирайте на напълно празен или напълно пълен стомах – уверете се, че преди упражненията сте хапнали нещо, макар и малко.

Тренирайте в помещение с висока температура, за да горите повече калории

Увеличаването на градусите не увеличава броя на калориите. Това колко калории ще загубите при тренировка се определя от енергията, която ви трябва, за да правите упражненията си. И след като количеството енергия няма никаква връзка с температурата на околната среда, този съвет е пълна измислица.

Винаги избирайте тежести, с които можете да направите поне 12 повторения

Не трябва да започвате с тежестите, които не можете да помръднете, но ако наистина се стремите към оформяне на мускули, трябва да ги предизвиквате. Постепенното увеличаване на тежестите, макар и за малко повторения, наистина ще ви накара да забележите разликите. Това е заради факта, че силата, която се изисква да повдигнете тежест 12 пъти е по-малка, от тази, която се изисква за по-тежка тежест, повдигната по-малко пъти.

Ако искате добре оформени, издължени мускули, заложете на пилатес, йога или балет

Колкото и добре да звучи това, веднъж след като сте достигнали максималната височина и сте спрели да растете, това важи и за мускулите ви. Няма упражнения, които да могат да ги издължат. Пилатс, йога и балет обаче наистина могат да променят стойката ви, учейки ви да стоите изправени, с изправен гръбнак. Вдигането на тежести няма да накара мускулите ви да изглеждат “мъжки”, освен ако не взимате някакви добавки, затова спокойно можете да се отдадете на такива тренировки.

Трябва да правите много кардио тренировки, ако искате да горите мазнини

Тялото ви гори калории и мазнини постоянно, независимо дали се упражнявате или не, затова количеството време, което е нужно да прекарвате във фитнеса, зависи от самия човек и неговото тяло. Кардиото е чудесен начин за горене на калории, но не е единственият, дори не и най-ефективният. По последни проучвания 20 мин. интервални тренировки са по-ефективни от 40 мин. кардио.

 

 

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ФИТНЕС

Фитнес06 ДЕКЕМВРИ 2019

Фитнесът на Дуа Липа е микс от много разнообразни тренировки

Певицата редува пилатес, бокс, йога, спининг и HIIT

Фитнес03 ДЕКЕМВРИ 2019

Кардио упражнения, вдъхновени от бокса за бързо отслабване

Пробвайте любимия начин за трениране на Бела Хадид и Адриана Лима

Фитнес30 НОЕМВРИ 2019

Защо екстровертите по-бързо влизат във форма

Няколко са причините по-затворените дами да не могат да постигнат мечтаните килограми

Фитнес22 НОЕМВРИ 2019

Много ефективно извайване на красиви крака, без уреди

Тези 10 движения активират абсолютно всички мускули на краката