Run, baby, run: Още за ползите от тичането

Кардиото ви отървава от стреса и извайва страхотно дупе

Тичането е най-известното и лесно упражнение сред дамите, които обичат да спортуват.

Не всички обаче знаят, че това е най-доброто кардио за отслабване. А и най-евтиното. Защото не се нуждаете от никакви уреди, нито от място.

Така че, ако сте решили да смъквате сантиметри от която и да е част от тялото си, то задължително включете тичането. Защото с него се изгарят с до 90% повече калории, от тези, които изгаряме при ходене. Експертите обясняват това с факта, че продължителното бягане кара мускулите да изгарят калории дори след прекратяване на активността.

Не се притеснявайте, че първия път ще започнете с няколко минути и ще останете без дъх. Опитайте да издържите, колкото можете. Тук няма съревнование, важно е действието и удоволствието от него. Времето трябва постепенно да се увеличава с всяка изминала седмица. Можете и да комбинирате тичане с ходене.

Ако не правите други упражнения, то специалистите съветват стартирате с тичането около 3-4 пъти в седмицата. Това се налага, за да може организмът ви да се адаптира със стреса, под който го подлагате.

Но какви са ползите от него? Редовното бягане в парка ще направи сърцето ви по-силно и здраво. Отделно ще се увеличи капацитета на белите ви дробове и дишането ви ще става по-леко.
Първото място в тялото, при което ще забележите промяна, това е коремът, защото мускулите в тази зона отговарят за изправеното положение и за балансиране на тялото, докато тичате.

Но това кардио ще стегне перфектно и прасците, а и ще се сдобиете със страхотно оформено дупе. Експертите обясняват, че ако тичате редовно, дори няма нужда да правите специални упражнения за тази област.

Освен това, бягането ще ви отърве от стреса, натрупан през работния ден, защото ритъмът на движение действа успокояващо и релаксиращо.

Снимки: Pinterest

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ИЗБОРЪТ НА РЕДАКТОРИТЕ

Изборът на редакторите11 СЕПТЕМВРИ 2019

Десетте правила в дома на Емили Шуман

Известната блогърка споделя как поддържа къщата си стилна, но уютна

Астро съвети06 МАРТ 2018

Това е зодията, която винаги ви къса нервите!

Ето защо не можем да понасяме хората от предходния знак:

Better me14 ЮЛИ 2017

На колко години сте? Внимавайте, ако са 29, 39, 49, 59...

Ставаме склонни към изневяра и депресия

Астро съвети15 ЯНУАРИ 2016

Пълен хороскоп за месец януари

Много любов и страст за Телец и Водолей, нови работни проекти за Близнаци и Риби