Здраве & Фитнес : Диети19 ДЕКЕМВРИ 2017

Трикове за отслабване от цял свят

Какво правят момичетата във Франция, Великобритания и Япония, за да останат слаби

Трикове за отслабване от цял свят

Все имаме чувството, че дамите по цял свят поддържат перфектна форма много по-лесно от нас. Какви са техните тайни за това? Имат ли някакви трикове?

Оказва се, че културата им на хранене има много голямо значение за тяхната визия. Например, в Малайзия залагат на многото подправки и най-вече на куркумата, която както знаем гори калориите. Във Великобритания пък имат навика да похапват често, но по малко, както съветват и всички диетолози да правим.

Ето защо събрахме някои тайни от цял свят, които можем да приложим и ние у дома.

Великобритания
Британците не обичат големите порции и в ресторантите им се сервират нормални, дори по-скоро малки порции. По техния пример, помислете какво количество си сипвате в чинията и дали наистина имате нужда от толкова ядене.

Трикове за отслабване от цял свят

Френски тайни за красота

Франция
Французойките отдавна се славят със своите грациозни и фини силуети. А как го постигат – като се хранят бавно, в голяма компания, и се отдават на дълги разговори.

Германия
Германките не пропускат закуската и тя задължително включва пълнозърнести храни и плодове. Специалистите по хранене непрекъснато напомнят колко е важно първото ядене за деня. Ако не заредите тялото си правилно на закуска, е много вероятно да се поддадете на меню с много калории по-късно през деня.

Холандия
Изобщо няма да преувеличим, ако кажем, че в Холандия има повече колела, отколкото хора. Карането на колело е втора природа за холандците. Дали отиват на шопинг или на работа, задължително е на колело. Ако и вие превъртите някой и друг километър, може да изгорите до 550 калории за час.

Какво да правим, когато диетите спрат да действат?

Трикове за отслабване от цял свят

Индия
Индииките залагат на движението и най-вече на йогата. Тя прави мускулите фини и издължени, извайва фигурата, а е още по-хубавото е, че учи на дисциплина, самоконтрол и помага неимоверно в здравословен аспект. Въпросът е само да я правим редовно и упорито.

Малайзия
Подправката, която расте в джунглите на Малайзия, съдържа субстанция, наречена куркумин. Учените са открили, че тя потиска растежа на мастната тъкан и изгаря мазнините. Нищо не пречи да я добавяме към менюто си, нали.

Диетата и режимът на супермоделите от 90-те

Япония
Всеизестно е, че липсата на сън може да доведе до натрупване на килограми. Безсънието води до повишаване нивото на коварния хормон на глада, грелин, който е отговорен за усещането за глад, а в същото време редуцира нивото на лептин, който пък ни носи усещането за ситост. Така че е възможно, ако почувствате глад, просто да имате нужда от сън.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДИЕТИ

Очарователен: Меган Фокс показа малкия си син!
Диети25 МАЙ 2020

Меган Фокс поддържа фигурата си с 5-факторната диета

Всичко си има цена, включително красотата и Меган е готова да я плати

Един прост трик в полза на здравословното хранене
Диети22 МАЙ 2020

Един прост трик в полза на здравословното хранене

Изследователи доказаха връзката между психологическата нагласа и усещането за апетит.

Тристепенна диета за отслабване без йо-йо ефект
Диети07 МАЙ 2020

Тристепенна диета за отслабване без йо-йо ефект

Наричаме я диета, но тя прилича повече на метод да променим живота си завинаги

Гладът към тези храни издава, че нещо не е наред с тялото ни
Диети04 МАЙ 2020

Знаците, че тялото ви има нужда от повече въглехидрати

Ако първата ви идея за диета е да ги изключите от менюто си, може би трябва да помислите пак