Обратната диета и как да избегнем йо-йо ефекта?

Обратната диета предлага лесен начин да преминем от режим на ограничаване към нормални хранителни навици, така че да избегнем страничните ефекти. Ако сте спазвали диета за подготовка за лятото, скоро може би трябва да я приключвате, за да се насладите на сезона. Как да го направим, обаче, така че да избегнем йо-йо ефекта? Оказва, че […]

Обратната диета предлага лесен начин да преминем от режим на ограничаване към нормални хранителни навици, така че да избегнем страничните ефекти.

Ако сте спазвали диета за подготовка за лятото, скоро може би трябва да я приключвате, за да се насладите на сезона. Как да го направим, обаче, така че да избегнем йо-йо ефекта? Оказва, че съществува такова решение и то е “обратната диета”.

Не, обратното на диетите не значи, че ще се тъпчем, но пък наистина е свързано с увеличаване на количеството храна.

По-точно добавяне на 50-100 калории повече всяка седмица в продължение на 10 седмици. Това се прави след дълго време диети, в които сме установили промяна в килограмите си.

Принципно една диета не трябва да продължава повече от 12 седмици, защото след това става вредна за нас. След този период, обаче, много хора допускат грешка, която проваля целия им прогрес. Изведнъж отново увеличават калориите си за деня и това предизвиква рязка промяна, която най-често води до така омразния йо-йо ефект.

Но ако приложим стратегията на обратната диета, организмът ни преминава от режим на ограничаване към нормално хранене постепенно и по естествен начин.

4 най-важни правила, които ще ни помогнат да ядем по-малко

Освен това, учените доказаха, че този метод подобрява нивата на лептин в тялото, тоест хормонът, който контролира чувството за глад.

За сега няма хора, които да са против обратната диета и тя е предпочитан метод на много звезди, включително Ким Кардашиян.

Срамувам се да тренирам във фитнес салон – какво да правя

Здравословните правила на Джесика Алба са в нейния Инстаграм

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДИЕТИ

Диети15 НОЕМВРИ 2019

Как готвят жените, които никога не дебелеят

Първите спънки към перфектна фигура се крият в начина, по който подготвяме храната си

Диети01 НОЕМВРИ 2019

Кои чайове за отслабване всъщност работят?

Поглеждаме отвъд маркетинговите трикове и търсим истинските чайове за отслабване

Диети29 ОКТОМВРИ 2019

Добавяме екстракт от ванилия и махаме захарта от диетата си

Този трик ще ви спаси от пристрастяването по захарта

Диети27 ОКТОМВРИ 2019

Какво закусват супермоделите?

Здравословни идеи за старта на деня от най-красивите жени в света