Обратната диета и как да избегнем йо-йо ефекта?

Обратната диета предлага лесен начин да преминем от режим на ограничаване към нормални хранителни навици, така че да избегнем страничните ефекти. Ако сте спазвали диета за подготовка за лятото, скоро може би трябва да я приключвате, за да се насладите на сезона. Как да го направим, обаче, така че да избегнем йо-йо ефекта? Оказва, че […]

Обратната диета предлага лесен начин да преминем от режим на ограничаване към нормални хранителни навици, така че да избегнем страничните ефекти.

Ако сте спазвали диета за подготовка за лятото, скоро може би трябва да я приключвате, за да се насладите на сезона. Как да го направим, обаче, така че да избегнем йо-йо ефекта? Оказва, че съществува такова решение и то е “обратната диета”.

Не, обратното на диетите не значи, че ще се тъпчем, но пък наистина е свързано с увеличаване на количеството храна.

По-точно добавяне на 50-100 калории повече всяка седмица в продължение на 10 седмици. Това се прави след дълго време диети, в които сме установили промяна в килограмите си.

Принципно една диета не трябва да продължава повече от 12 седмици, защото след това става вредна за нас. След този период, обаче, много хора допускат грешка, която проваля целия им прогрес. Изведнъж отново увеличават калориите си за деня и това предизвиква рязка промяна, която най-често води до така омразния йо-йо ефект.

Но ако приложим стратегията на обратната диета, организмът ни преминава от режим на ограничаване към нормално хранене постепенно и по естествен начин.

4 най-важни правила, които ще ни помогнат да ядем по-малко

Освен това, учените доказаха, че този метод подобрява нивата на лептин в тялото, тоест хормонът, който контролира чувството за глад.

За сега няма хора, които да са против обратната диета и тя е предпочитан метод на много звезди, включително Ким Кардашиян.

Срамувам се да тренирам във фитнес салон – какво да правя

Здравословните правила на Джесика Алба са в нейния Инстаграм

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДИЕТИ

Диети19 СЕПТЕМВРИ 2019

Как изглежда здравословното меню през есента?

Бърз гайд за здравословно хранене през новия сезон

Диети17 СЕПТЕМВРИ 2019

"Здравословните храни", които тайно са по-вредни и от понички

Кое ви се яде повече - донъти или мюсли? Разликата между двете се оказва не чак толкова голяма

Диети11 СЕПТЕМВРИ 2019

Здравословно бананово суши за закуска

Това лесно хапване може да се приготви в различни варианти, като тези с шоколад ще станат любими и на децата

Диети06 СЕПТЕМВРИ 2019

Петдневен есенен детокс със супа

Успокоява, изчиства и подготвя тялото за зимата