Обратната диета и как да избегнем йо-йо ефекта?

Обратната диета предлага лесен начин да преминем от режим на ограничаване към нормални хранителни навици, така че да избегнем страничните ефекти. Ако сте спазвали диета за подготовка за лятото, скоро може би трябва да я приключвате, за да се насладите на сезона. Как да го направим, обаче, така че да избегнем йо-йо ефекта? Оказва, че […]

Обратната диета предлага лесен начин да преминем от режим на ограничаване към нормални хранителни навици, така че да избегнем страничните ефекти.

Ако сте спазвали диета за подготовка за лятото, скоро може би трябва да я приключвате, за да се насладите на сезона. Как да го направим, обаче, така че да избегнем йо-йо ефекта? Оказва, че съществува такова решение и то е “обратната диета”.

Не, обратното на диетите не значи, че ще се тъпчем, но пък наистина е свързано с увеличаване на количеството храна.

По-точно добавяне на 50-100 калории повече всяка седмица в продължение на 10 седмици. Това се прави след дълго време диети, в които сме установили промяна в килограмите си.

Принципно една диета не трябва да продължава повече от 12 седмици, защото след това става вредна за нас. След този период, обаче, много хора допускат грешка, която проваля целия им прогрес. Изведнъж отново увеличават калориите си за деня и това предизвиква рязка промяна, която най-често води до така омразния йо-йо ефект.

Но ако приложим стратегията на обратната диета, организмът ни преминава от режим на ограничаване към нормално хранене постепенно и по естествен начин.

4 най-важни правила, които ще ни помогнат да ядем по-малко

Освен това, учените доказаха, че този метод подобрява нивата на лептин в тялото, тоест хормонът, който контролира чувството за глад.

За сега няма хора, които да са против обратната диета и тя е предпочитан метод на много звезди, включително Ким Кардашиян.

Срамувам се да тренирам във фитнес салон – какво да правя

Здравословните правила на Джесика Алба са в нейния Инстаграм

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДИЕТИ

Диети10 ФЕВРУАРИ 2020

Как да избегнем напълняването около 30-те си години

Периодът между 25 и 34 години е критичен за жените, които често напълняват видимо точно тогава

Диети09 ФЕВРУАРИ 2020

6 от най-здравословните сирена в света

Любимото на българите краве сирене, или както го наричат в чужбина, фета, е в класацията

Диети04 ФЕВРУАРИ 2020

Диетата "Оптавия" съветва да се грижим за психическото си здраве, за да сме слаби

При този режим е важно не само как се храним, но и как се грижим за цялостното си състояние

Диети29 ЯНУАРИ 2020

Планетарната диета може да спаси живота на 11 милиона души годишно

Този хранителен режим се базира основно на по-разумен прием на животински продукти и най-вече ограничаване на червеното месо в менюто