Здраве & Фитнес : Диети24 ОКТОМВРИ 2017

Не забравяйте джинджифила при есенния детокс

И още седем топ храни на сезона, които да добавите в менюто

Важно е да си напомним, че дори в студения сезон, когато вече сме заложили на обемните пуловери и палта, трябва да поддържаме добра форма, за да се чувстваме здрави и енергични.

Това не е мисия невъзможна. Дори и да сте се поотпуснали малко, време е да направите един есенен детокс. На помощ ни идват природните богатства, пълни с хранителни вещества храни като джинджифил, зеле, цвекло, ябълки и още.

Допускаме ли грешки, когато мислим, че се храним здравословно?

Но с тях не само ще повишите имунитета си, ще се сдобиете с плоско коремче, но и ще прочистите организма от всички вредни вещества, с които сте го задръстили през летния период. Научете повече за любимите ни осем детокс храни, за да ви помогнат за това:

Джинджифил
Джинджифилът е един от най-важните продукти, които трябва да имаме на трапезата през есента. Имате проблеми с подутия корем и с настинките в този сезон? Той е решението. Джинджифилът не само ще облекчи храносмилателната система, но и ще ви зареди с антиоксиданти и противовъзпалителни съединения. Също така ще стимулира имунната система и ще ви пази здрави.

Комбинациите храни, които ни карат да пълнеем

Ябълки
Този плод е с високо съдържание на неразтворими фибри и пектин, които извличат токсините и ги помитат през червата. Ябълките съдържат също глюкарова киселина, която помага да изичстите организма от всякакви химикали.

Цвекло
Това е един идеален антиоксидант, противовъзпалително средство, което детоксикира перфектно организма. Съдържа също така фолиева киселина, фибри и калий. За да извлечете максимума от него, го яжте сурово.

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДИЕТИ

Диети23 МАРТ 2019

Диетата "фактор Ф" ще ни вкара във форма за лятото

Може ли това да е лесната за следване диета, която винаги сме търсили?

Диети13 МАРТ 2019

Как никога да не сме гладни с по-малко храна

Ако опитвате да ограничите количеството храна, която консумирате, тези съвети ще ви помогнат.

Диети11 МАРТ 2019

Храните, които помагат на сърцето ни

Похапвайте тези храни, за да се радвате на здраво сърце.

Диети23 ФЕВРУАРИ 2019

Алкохол и диета? Мисия възможна!

Разберете по колко и какво може да пиете, и пак да се отървете от досадните килограми