Мързеливият кето режим – работи ли?

По-лесен, но също толкова ефективен вариант като кето режимът – твърде хубаво да е истина?

Правилното спазване на нисковъглехидратната диета се оказва трудно за много от нас. Затова и измислиха т.нар. “мързелив кето режим”, но работи ли той?

Сега може би най-модерната диета е т.нар. “кето режим”. Той представлява много нисък процент въглехидрати, за сметка на много мазнини и протеини.

Този режим обаче е много труден за спазване, защото въглехидратите са навсякъде около нас, а като добавим факта, че и пропорциите на протеините и мазнините са строго дефинирани, става дори по-трудно. Съвсем малко да си позволим повече или по-малко от нужното, ще загубим целия ефект, върху който сме работили до сега – кетозиса. Това е състоянието на тялото, при което то започва да използва протеините и мазнините като главен източник на енергия вместо въглехидратите.

4 диети за лятото

Най-правилният начин да спазваме кето режимът е да проверяваме с изследвания постоянно дали сме в кетоза. Това обаче не го прави почти никой и предвид, че повечето от нас търсим по-лесен начин да правим всичко, диетолозиха измислиха вариация на режима. Нарекоха го “мързелив кето режим”.

Той е по-лека версия на диетата, защото не трябва да съобразяваш точно колко от протеините и мазнините трябва консумираш. Тоест мислиш само върху това да не надвишиш 20 гр въглехидрат на ден.

Така се постига подобен ефект, но е по-нестабилен, защото, ако приемеш твърде много протеин за един ден, тялото навлиза в режим, наречен “глюконеогенеза”. Той неутрализира ефекта на кетозата и така загубваме постигнатото. Затова все пак не е толкова лесно, колкото звучи.

Архетиповата диета разделя жените на четири типа

Освен това обаче, няма никакви други лоши страни на диетата, открити до този момент. И по тази причина много хора се насочват към нея. Опитайте я и вие, вече знаете с какво да внимавате.

Хали Бери се кълне в кето диетата

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДИЕТИ

Диети23 ЮЛИ 2019

30-секунден тест показва дали имате излишни килограми

Имате нужда единствено от парче канап!

Диети02 ЮЛИ 2019

Диетата Пеган комбинира най-доброто от известните режими за хранене

Комбинацията между палео и веган се оказва една от най-ефективните

Диети28 ЮНИ 2019

Добри въглехидрати, лоши въглехидрати, а сега и "нет" въглехидрати

Най-новата мода в сферата на здравословното хранене