Мързеливият кето режим – работи ли?

По-лесен, но също толкова ефективен вариант като кето режимът – твърде хубаво да е истина?

Правилното спазване на нисковъглехидратната диета се оказва трудно за много от нас. Затова и измислиха т.нар. “мързелив кето режим”, но работи ли той?

Сега може би най-модерната диета е т.нар. “кето режим”. Той представлява много нисък процент въглехидрати, за сметка на много мазнини и протеини.

Този режим обаче е много труден за спазване, защото въглехидратите са навсякъде около нас, а като добавим факта, че и пропорциите на протеините и мазнините са строго дефинирани, става дори по-трудно. Съвсем малко да си позволим повече или по-малко от нужното, ще загубим целия ефект, върху който сме работили до сега – кетозиса. Това е състоянието на тялото, при което то започва да използва протеините и мазнините като главен източник на енергия вместо въглехидратите.

4 диети за лятото

Най-правилният начин да спазваме кето режимът е да проверяваме с изследвания постоянно дали сме в кетоза. Това обаче не го прави почти никой и предвид, че повечето от нас търсим по-лесен начин да правим всичко, диетолозиха измислиха вариация на режима. Нарекоха го “мързелив кето режим”.

Той е по-лека версия на диетата, защото не трябва да съобразяваш точно колко от протеините и мазнините трябва консумираш. Тоест мислиш само върху това да не надвишиш 20 гр въглехидрат на ден.

Така се постига подобен ефект, но е по-нестабилен, защото, ако приемеш твърде много протеин за един ден, тялото навлиза в режим, наречен “глюконеогенеза”. Той неутрализира ефекта на кетозата и така загубваме постигнатото. Затова все пак не е толкова лесно, колкото звучи.

Архетиповата диета разделя жените на четири типа

Освен това обаче, няма никакви други лоши страни на диетата, открити до този момент. И по тази причина много хора се насочват към нея. Опитайте я и вие, вече знаете с какво да внимавате.

Хали Бери се кълне в кето диетата

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДИЕТИ

Диети12 МАЙ 2019

Как да отслабнем, ако имаме фигура тип "круша"

Резките диети само ще забавят метаболизма ви, затова имате нужда от упражнения плюс правилно, но редовно хранене

Диети05 МАЙ 2019

Архетиповата диета разделя жените на четири типа

Според този експерт диетата трябва да е съобразена с характера ни

Диети29 АПРИЛ 2019

Съюзник ли е червеното вино в борбата с килограмите?

Ефектът зависи в огромна степен от това какви количества от божествената напитка си позволяваме

Диети25 АПРИЛ 2019

Витаминозните салати на пролетта

Тези салати няма да ви оставят гладни, а ще ви помогнат с отслабването за лятото