Здраве & Фитнес : Диети05 АВГУСТ 2019

Как да измамим диетата си?

Можем и да си похапваме дори когато сме на диета

Разкриваме как да ядем, каквото си поискаме, въпреки диетата.

Всички сме чували за т.нар. cheat days, в който си взимаме почивка от диетата и ядем, каквото си пожелаем. Тази практика е полезна, защото след дълго време ограничения нивата на лептин – хормонът, който отговаря за метаболизма ни, спада драстично. Това забавя процеса на отслабването и така спираме да виждаме резултати в тялото си. Но когато си позволяваме да хапнем извън препоръчителната от диетата храна, отново активизираме организма си и дори се мотивираме да продължим по-дълго с диетата.

Но лошото идва, когато прекалим с маменето на диетата. Понякога един ден на нездравословно хранене, може да се превърне в цяла седмица и накрая да провали целия ефект от ограниченията до сега. Тогава как да използваме тази стратегия, без да прекаляваме и да съсипваме режима си?

Най-важните правила, които да спазвате, когато си правите кратка почивка от диетата, е да правите всичко в модерация. Често бъркаме, когато позволим през целия ден да ядем само и единствено вредни храни. Най-добрият начин да подходим към тази стратегия е все пак да потърсим баланс. Хапвайте забранените храни, като поне 20% от диетата през деня да е от полезни продукти. Така се обръща наобратно най-честото правило в диетите, което съветва 80% да се съставя от здравословни храни.

Инста-вдъхновение за по-тънка талия

Освен това е важно да не забравяме да оставаме активни през деня, в който мамим на диетата. Така или иначе ще сме заредени с калории, защо да не изхабим част от тях с новата енергия, която сме събрали? По този начин ще помогнем и на задействането на метаболизма.

Солена вана за по-плосък корем

10 здравословни храни, които са и афродизиаци

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДИЕТИ

Диети26 АВГУСТ 2019

Лесно и полезно е да бъдеш флекситарианец

Този начин на хранене бе обявен за една от трите най-добри диети за 2018 г.

Диети23 АВГУСТ 2019

Жените пълнеят на корем от алкохол и липса на протеини

Променете начина си на живот, за да се радвате на изваяна фигура. Ето как да го направите

Диети10 АВГУСТ 2019

Полезна закуска за различните зодии

Палачинки, сандвич или френски тост? Ето какво да изберете:

Диети09 АВГУСТ 2019

10 храни, които се борят с целулита

Включете следните продукти, за да се сдобиете с перфектно дупе