Здраве & Фитнес : Диети05 АВГУСТ 2019

Как да измамим диетата си?

Можем и да си похапваме дори когато сме на диета

Разкриваме как да ядем, каквото си поискаме, въпреки диетата.

Всички сме чували за т.нар. cheat days, в който си взимаме почивка от диетата и ядем, каквото си пожелаем. Тази практика е полезна, защото след дълго време ограничения нивата на лептин – хормонът, който отговаря за метаболизма ни, спада драстично. Това забавя процеса на отслабването и така спираме да виждаме резултати в тялото си. Но когато си позволяваме да хапнем извън препоръчителната от диетата храна, отново активизираме организма си и дори се мотивираме да продължим по-дълго с диетата.

Но лошото идва, когато прекалим с маменето на диетата. Понякога един ден на нездравословно хранене, може да се превърне в цяла седмица и накрая да провали целия ефект от ограниченията до сега. Тогава как да използваме тази стратегия, без да прекаляваме и да съсипваме режима си?

Най-важните правила, които да спазвате, когато си правите кратка почивка от диетата, е да правите всичко в модерация. Често бъркаме, когато позволим през целия ден да ядем само и единствено вредни храни. Най-добрият начин да подходим към тази стратегия е все пак да потърсим баланс. Хапвайте забранените храни, като поне 20% от диетата през деня да е от полезни продукти. Така се обръща наобратно най-честото правило в диетите, което съветва 80% да се съставя от здравословни храни.

Инста-вдъхновение за по-тънка талия

Освен това е важно да не забравяме да оставаме активни през деня, в който мамим на диетата. Така или иначе ще сме заредени с калории, защо да не изхабим част от тях с новата енергия, която сме събрали? По този начин ще помогнем и на задействането на метаболизма.

Солена вана за по-плосък корем

10 здравословни храни, които са и афродизиаци

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДИЕТИ

Диети05 АПРИЛ 2020

Звездите с най-здравословен начин на живот

Нина Добрев, Джесика Алба и още от най-стриктните момичета в Холивуд

Диети02 АПРИЛ 2020

Сара Джесика Паркър поддържа фигурата си с хамптънската диета

Това е единствената диета, която актрисата поддържа

Диети31 МАРТ 2020

Лимон в кафето - работи ли новият начин за отслабване?

Да, звучи като много необичайна комбинация, но струва ли си да я пробваме?

Диети30 МАРТ 2020

Как да oвладеем емоционалното хранене по време на карантина

Дръжте храната далеч от работното място и си водете дневник